Stocholmsbaserade gruppen The Sonic Overlords släppte nu sitt debutalbum denna höst med titeln: ”Last Days Of Babylon”. Bandet bildades 2017 och nu har man fått alla pusselbitar på plats och detta har ju då resulterat i ett album med 10 låtar starkt influerade från band från förr. Vi pratar om Black Sabbath, Rainbow, Scorpions och inte minst M.S.G ( Michael Schenker Group )! Så gillar vi dessa band så borde vi väl tycka att The Sonic Overlords debut är rätt bra eller till och med väldigt bra!? 

Som sagt vi bjuds på 10 bra låtar av hög klass med tydliga influenser från bandets förebilder inom hårdrocken fast med ett modernare sound å la 2020 tal. Detta är svensk hårdrock av hög kvalitet där många är så tydligt influerade av bandets förebilder att man nästan sitter och småler och tänker att detta är ju rena låtstölden!? Har man hittat Tony Iommis bortglömda ej utgivna Black Sabbathlåtar i nån gömma mån tro? I allafall är detta ändå mycket bra låtar som förvaltar arvet från hårdrocken 1970 och 1980 tal utan att skämmas för sig. Man för arvet vidare med den äran och The Sonic Overlords gör detta på ett mycket bra sätt. Bra produktion och bra musiker ligger till grund för detta.  

The Sonic Overlords är: Daniel Ramirez (Bas), Per Soläng (Trummor), Morgan Zocek (Gitarr,Sång), Marcus Zachrisson Rubin (Sång)

”Last Days Of Babylon” är ett utmärkt album att lyssna på som alternativ till att istället behöva damma av en 40 år gammal vinyl i vinylbacken om man gillar denna genre av hårdrock! Vi får tio låtar som för oss tillbaka till de gyllene åren i  hårdrockens historia.Detta paketerat i en modern bra produktion som säkert kommer tilltala fans av hårdrocksmusiken och låta The Sonic Overlords få fortsätta sin musikaliska resa in i framtiden!? 

Så ni som gillar melodisk empirisk  hårdrock tror jag kommer gilla deras debut ”Last Days Of Babylon”. Dessutom är tidigare Black Sabbathsångaren Tony Martin med på en av låtarna som bonus ( Past The End Of Time )! Så höj volymen och njut av ett fullgott bra debutalbum från Stockholm ni blir inte besvikna. Tack för musiken och Long Live Rock And Roll! 

Grupp: The Sonic Overlords

Titel: ”Last Days Of Babylon”. 

Förlag: M Theory Audio 

Release: 24/9 2021. 

Bästa låtar: Past The End Of Time, Fools och Utopia.  

Betyg:

Av: Mattias Mp3 Petre.