Ny Video: Frank Carter and the Rattlesnakes – ”Go Get A Tattoo”.

Frank Carter and The Rattlesnakes har länge varit kända som en vital, kompromisslös kraft, men nu är de på väg att ta sin kultstatus till en ny nivå med sina starkaste och mest direkta låtar hittills – allt utan att kompromissa med sin våldsamma energi eller principer.  Nu fortsätter Frank Carter and The Rattlesnakes sin återkomst genom att dela med sig av den nya singeln ”Go Get A Tattoo”, tillsammans med en video.

”Go Get A Tattoo” inleds med en olycksbådande, rullande baslinje som förebådar det kommande kaoset och exploderar plötsligt som ett turboladdat Madness eller The Specials som hyllar vår nyvunna frihet. Carter sjunger: ”Smash your sadness / Go get a tattoo / We were born to win, not born to lose”. Lynks hoppar snart in och hans flamboyanta rim exploderar med självsäker karisma. Låten inspirerades av Carters erfarenhet av att tvingas stänga sin första tatueringsbutik, Rose of Mercy, på grund av lockdown.

”Irreverent är ett bra ord för den låten”, säger Carter. ”Jag hade jobbat hela mitt liv för att kunna öppna en butik, och när jag äntligen hade uppnått det, kunde jag inte ens öppna dörrarna. Så ja, när det här är över vill jag att alla ska komma och få en tatuering.”

Lynks tillägger: ”Den är faktiskt jäkligt respektlös. Jag menar, jag är bokstavligen här och sjunger om tatueringar utan att ha en enda tatuering på min kropp. Är jag en posör? Förmodligen. Men låten är ändå bra. Jag är så van vid att sjunga över bleeps och bloops och skit, så när Frank tvingade mig att bli en rock’n’roll-stjärna var jag först tveksam. Men nu är jag helt omvänd. Jag tror att jag ska bränna syntarna och investera i en Stratocaster eller två.”

Videon till ”Go Get A Tattoo” förstärker spårets vilda naturkraft. En stressad kontorsarbetare går in för att få en tatuering och en vildögd Carter njuter av att komma till saken. Strax efter att nålarna har trängt in i huden kastas mannen in i en hallucinatorisk upplevelse som påminner om Gaspar Noés ”Enter The Void”.  Plötsligt är hans tatuerare ledaren för ett rabiat punkrockband, och hans mardröm blir ännu mörkare när Lynks bryter sig ut ur en toalett. När han återfår medvetandet plågas han av den förvirrande osäkerheten om vad, om något, som var verkligt. Videon regisserades av Thomas Davis (Alfie Templeman, Easy Life, Beabadoobee).

”Go Get A Tattoo” ökar trycket inför lanseringen av albumet ”Sticky” den 15 oktober. Albumet är producerat av gitarristen Dean Richardson för första gången och är ett ljudligt utbrott av ett år av undertryckt energi och befäster paret som ett av de mest spännande partnerskapen inom punken. Carter låter som en otämjd naturkraft och förkroppsligar Keith Flint i ena minuten och Sid Vicious i nästa. Tillsammans har de skapat en skiva som inte slösar någon tid: inte en enda låt når fyraminutersgränsen, och några få når till och med tre.

Deras visioner förstärks av den grupp av underdogs och outsiders som ansluter sig till dem. Förutom Joe Talbot och Lynks (som också medverkar på ”Bang Bang”) medverkar Cassyette, som ger en provocerande smäll   på ”Off With His Head”, medan Primal Screams Bobby Gillespies bidrag till den avslutande ”Original Sin” känns som en frälsning för de överträdelser som föregick den.

Albumet ‘STICKY’, släpps 15 oktober och kan nu förbeställas i en rad exklusiva format. Alla förbeställningar belönas med nedladdningar till ”Go Get A Tattoo”, titelspåret och ”My Town”.

Turne´datum:

JANUARY 2022

28th – Sweden, Stockholm, Slaktkyrkan

29th – Norway, Oslo, Rockefeller Music Hall

30th – Denmark, Copenhagen, Store Vega