Det är dags att känna till den tredje digitala singeln från HEIDRAs kommande studioalbum. ”To Hell or Kingdom Come” är titelspåret från albumet och beskriver början på slutet av resan för våra hjältar när de rider mot den sista uppgörelsen. Den här låten är den i särklass mest majestätiska och dramatiska av de tre släppta singlarna, som går från gutturala, brutala verser till episka crescendon, magnifika solon och en refräng som kommer att få alla att sjunga med från första lyssningen.

Se musikvideon här 👇

Heidra är ett Köpenhamnsbaserat metalband som spelar en blandning av melodisk, black och power metal med folk-tema undertoner, kraftfulla refränger och brutala growls. Bandet bildades 2006 och har stadigt vuxit i styrka, i låtskrivande och som ett livespelande band genom åren. Heidra släppte sin debut-EP ”Sworn to Vengeance” 2012 som följdes av bandets första fullängdsalbum ”Awaiting Dawn” 2014.

Dessa två kritikerrosade släpp drev Heidra framåt och landade en serie konserter för bandet, inklusive två mindre internationella turnéer med band som Ektomorf, Infest och Noctem, en dansk turné och supportkonserter i Danmark för folkmetaljättarna Korpiklaani

2016 fick bandet en supportplats på en hel Europaturné till stöd för Ensiferum och Fleshgod Apocalypse. Detta drev bandet, bokstavligen och bildligt talat, upp på den internationella scenen och öppnade dörren för många nya fans och nya vänskaper. I slutet av turnén började arbetet på allvar med ett uppföljande album, som utökade och fortsatte den episka berättelsen som påbörjades på ”Awaiting Dawn”. ”The Blackening Tide” spelades in, producerades, mixades och mastrades 2017 och släpptes följande år. Efter releasen gav sig Heidra återigen ut för att erövra Europa och stödde Omnium Gatherum på deras Europaturné hösten 2019.

2020 blev året för Covid-19-pandemin, och eftersom det mesta av bandaktiviteten hade stoppats i sina spår började Heidra arbeta på sitt tredje studioalbum, ”To Hell or Kingdom Come” – ett album som skulle fullborda deras trilogi av berättelsedrivna konceptalbum, ”The Dawn Trilogy”.

”To Hell Or Kingdom Come” kommer att släppas i digital, CD och LP (två färger, vardera begränsad till 300 enheter) av Mighty Music den 8 april 2022.

Line-up:
Morten Bryld – vocals, keys, acoustic guitars
Martin W. Jensen – guitars
Carlos G.R. – guitars
James Atkin – bass, vocals

Single pre-save link:
https://bfan.link/to-hell-or-kingdom-come

Webshop:
https://bit.ly/heidra

Web:
Facebook
Instagram
Spotify
Bandcamp

Photo by Jannie Ravn Madsen