I början av sommaren jublade en enad kritikerkår och en massiv fanskara unisont – tre år av väntan hade varit värd varje sekund.

Var man än vände blicken hyllades MCC [Magna Carta Cartel] för sina symfoniska och filmiska kvalitéer på “The Dying Option” (via ’Vernal Vow Records’ & Border Music Distribution), och möttes av toppbetyg i både svenska och internationella recensioner, utöver att de kammade de hem en 7:e plats på Svenska Försäljningslistan.

De som har lyssnat har älskat och de som har missat går förgäves, är den inbitnes konsensus. Tredje singeln “Darling” ger världen ännu en chans att dyka in i MCC:s drömska universum, beskriven som allsångsvänlig och grandios, med produktion av ABBA-klass. Låtens elektroniska undertoner man byggt fram med producenten Niels Nielsen (Ghost, In Flames) är ännu en variabel till som imponerar och lyfter fram bandets nyanserade ljudlandskap till nya höjder.

“‘Handlar den om mig?’, frågade dottern till en före detta flickvän till MCC [Magna Carta Cartel]s frontperson Martin ”Omega” Persner (ex. Ghost, Tid, Subvision) när hon fick höra ‘Darling’ för första gången. Dottern fick svaret: “Nej – den här låten handlar om att förlora dig själv i den fruktade avgrunden kallad kärlek. Glöm inte det.

Videon till “Darling” är regisserad av hyllade filmskaparen Claudio Morino (Behemoth, Watain, King Dude) och släpps samtidigt som singeln, tagen ifrån “The Dying Option” som gavs ut 10:e juni 2022 världen över. B-sidan till “Darling” består av en nedtonad och avklädd version av låten, där MCC använder sig av akustiska gitarrer och chorusdränkt elektronik, tillsammans med ett luftigt tak av analoga syntstråkar. Denna drömska version av “Darling” är hämtad från det kommande släppet “MCC Live At Nielsen Søund” – en tudelad video där MCC framför både nytt och gammalt material i sitt högkvarter.

Bandet:
Martin Persner – Vox & Gitarr (känd från: Ghost, Subvision)
Arvid Persner – Trummor & Gitarr
Pär Glendor – Bas & Gitarr

Se musikvideon här:

Artist: MCC [Magna Carta Cartel]
Album: The Dying Option
Skivbolag: Vernal Vow Records
Distribution: Border Music

Studio: Gardenia Studios (Linköping) (Ghost – Popestar EP)
Producer: Niels Nielsen & MCC
Engineer: Niels Nielsen Assistant
Engineer: Joakim Sjöholm
Studio Assistant: Markus Krona
Mix: Niels Nielsen
Mastering: Niels Nielsen

Social

Facebook @MCCmagnacartacartel

Instagram @magnacartacartelofficial

Twitter @MCC_THE_BAND

Youtube @MCCMagnaCartaCartelOfficial

Bandcamp