Ny Video: Men Without Qualities – ”South Of Heaven” (Cover)

Svenska MEN WITHOUT QUALITIES har släpper sin alldeles egna tolkning av Slayers klassiska låt South of Heaven. Ett som alla rockfans vet episkt titelspår från ett album som firar 31 år i sommar.
Låten är co-producerad och masterad av Niels Nielsen, bäst känd för sitt keyboardspel med In Flames, sitt eget band Dead Soul och för sitt tidigare arbete med GHOST.

MEN WITHOUT QUALITIES version av South of Heaven försläpptes exklusivt till Sveriges Radio i våras och nådde där andraplatsen på den regionala topplistan Sörmland Topp 5. Så här berättar sångaren Stone om valet av coverlåt:

– Inför releasen av vårt kommande debutalbum i höst kändes det naturligt att göra en cover av något som inspirerat bandets alla medlemmar genom åren. South of Heaven är speciell för mig på det sättet att Slayer alltid varit ett av de mest originella band jag förälskat mig, och för att de därför förblir en viktig inspirationskälla. Sedan har texten känts högaktuell för mig ändå sedan låten släpptes. Tyvärr får man väl lov att säga! Vi har försökt att förmedla låtens mörka innehåll med en lite ny känsla, både genom vår musikaliska tolkning men också genom videon förstås.

Men Without Qualities har släppt fyra egna singlar och en officiell video så här långt. Det kommande fullängdsalbumet innehåller tio låtar och släpps i samarbete med Niels Nielsen och hans etikett The Cortina Collective i höst.

Se videon här: