Ny Video: Northtale – ”Bring Down The Mountain” (Guilherme Hirose Version)

NORTHTALE är:

Guilherme Hirose: Vocals
Bill Hudson: Guitars
Mikael Planefeldt: Bass
Patrick Johansson: Drums
Jimmy Pitts: Keyboards

Photo credit: Eduardo Firmo / Antonio César Designer

Guilherme Hirose är den nya sångaren för NORTHTALE!

I augusti 2019 släppte svensk-amerikanska power metal- bandet NORTHTALE sitt framgångsrika debutalbum ”Welcome To Paradise” via Nuclear Blast. För några månader sedan meddelade de att deras sångare Christian Eriksson skulle avgå. Nu kan NORTHTALE äntligen presentera sin nya sångare: den 30 år gamla Guilherme Hirose (TRAUMER) från Sao Paolo, Brasilien.

Gitarristen Bill Hudson säger: ”Efter en lång och ansträngande auditionsprocess är vi redo att tillkännage vår nya sångare! Jag har testat cirka 40 av de bästa sångarna i världen, från mycket berömda till kompletta nykomlingar, spridda över elva länder. Jag önskar att jag kunde ha anställt mer än en, men eftersom vi behövde fatta ett beslut är jag glad att meddela GUILHERME HIROSE som vår nya frontman! Guilherme imponerande verkligen på mig i sina första auditions och spikade låtar från det första albumet som om de var skrivna för hans egen röst. Men han lyste verkligen på våra nya låtar. När han skickade mig den första inspelningen visste jag att han var killen. Jag tvivlade inte. När jag presenterade honom för bandet för att få deras åsikter röstade de enhälligt på honom! Vi är ett band än en gång!

Guilherme Hirose tillägger: ”Tja, det är bara fantastiskt att vara i ett band med så bra musiker i världsklass. Vi har pratat sedan juni, och i augusti fick jag ett Bill-samtal och berättade att jag var den utvalda. sedan, och de nya låtarna låter helt fantastiskt (jag vet att det är en kliché, men det är precis så det känns). Jag ser väldigt mycket fram emot att slå vägen så snart som möjligt, ha kul med killarna och din stad!!!”

Northtale spelar för närvarande in sång på DHARMA STUDIOS i São Paulo, Brasilien med Rodrigo Oliveira som samarbetar med Dennis Ward. Därifrån hämtas ett klipp med Guilherme där han gör sin version på ”Bring Down The Mountain” från debutalbumet ”Welcome To Paradise”.