Halo”, en ny chef d’oeuvre från Finlands melankoliska progressiva metalband AMORPHIS släpps via Atomic Fire den 11 februari. Inför skivans officiella avtäckning avslöjar bandet idag äntligen en ny singel ackompanjerad av en musikvideo inspelad i den finska snön och regisserad av Pekka Hara. ”On The Dark Waters” är ytterligare ett bevis på bandets obestridliga talang i att blanda tunga riff med en episk och melodisk kör, och är inte bara en del av det nya albumet utan finns också som en exklusiv 7” vinyl.
 
Textförfattare Pekka Kainulainen kommenterar spårets tema:
”Jag fick idén att vända riktningen på Tuonelaströmmen – Tuonela är de dödas rike i finsk mytologi. Så jag började skriva från dödsögonblicket… Och döden var inte slutet, utan början.”

Se den nya musikvideon till ”On The Dark Waters” här: https://youtu.be/T8aH5HVx_0c

Förbeställ albumet eller spara det digitalt, här: https://music.atomicfire-records.com/halo.

Och glöm inte den mycket begränsade »On The Dark Waters« 7″ som släpps idag och kan beställas här: https://shop.atomicfire-records.com/product/43160/on-the-dark-waters-blue-white-vinyl.

Dessutom har bandet inlett ett speciellt samarbete med Pook Watches för ett unikt samlarobjekt: Pook On The Dark Waters Klocka!

Klockorna har tre års garanti och deras komponenter har valts så att klockan ska vara funktionell under en lång tid och kan servas av en urmakare. Alla enheter är monterade i Pooks urverkstad i Joensuu i Finland och kommer att tillverkas som en begränsad upplaga och varje förpackning kommer att vara signerade av bandet. Leveransen av klockorna börjar våren 2022. Förbeställning går att göra här: www.pookwatches.com.

Bandet har också släppt ett par roliga dokumentärer om hur de spelat in sina repsektive delar på låtarna. Länkar finner ni nedan.

The Moon Video: https://www.youtube.com/watch?v=EU5A5nqojYo
Drums&Percussion: https://www.youtube.com/watch?v=WQlSniNBTWs
Keyboard, Piano end Organ recordings: https://www.youtube.com/watch?v=iQduksSTdEU.
Guitarr and Bass Recordings: https://youtu.be/yYSVHpEBZWs