Alternativa rockbandet REACH släpper ny singel och åker på Europa-turné med H.E.A.T

Genom att släppa sitt album ”The Promise of a Life” förra året, definierade Reach starten på en ny musikalisk era och släppte in sina lyssnare i den hypnotiska, spöklika och grymma värld de skapar kring bandet och sin musik. Med varje låt utmanar de sina lyssnare genom att visa upp nästa nivå av det experimentella låtskrivande och kraftfulla berättande som är Reach.

’The Promise of a Life’, är resultatet av en trio som närmar sig sin konst utan hinder, allt är tillåtet i jakten på den perfekta låten, och ’The Promise of a Life’ är fullspäckad med just sådana låtar; från den anthemiska ’The Law’, till den lika episka ’Motherland’, till den trallvänliga ’Higher Ground’ eller den underbart excentriska ’New Frontier’. När bandet ger sig ut på en omfattande turné runt om i Europa tillsammans med H.E.A.T, släpper de en deluxe-version av albumet, inklusive tidigare ohörda låtar.

Som en aptitretare inför ’The Promise of a Life (Deluxe)’ ger de oss ’Time (Shut Up)’. Frontmannen Ludvig Turner berättar om den nya singeln: ”Om du värnar om din tid eller om du låter det hela bero spelar ingen roll. Den sköter sig själv och går vidare ändå. Det är vad den här låten handlar om. I några av låtarna på The Promise of a Life står texten för mycket av vad låten är. Time är den andra sidan av myntet. Vi satte aldrig den här låten på originalsläppet av The Promise of a Life eftersom den var lite ”out there”. Men vi alla älskar den här låten för den energiska disco-action den ger och vi är glada över att se den på den utökade versionen av föregående album. ”

Se musikvideon här 👇

Trion bestående av Ludvig Turner, Marcus Johansson och Soufian Ma’Aoui präglas av en ömsesidig kärlek till musik och en känsla av utveckling och genuin glädje, det är och kommer alltid att vara, själva essensen av Reach. Bandet som binder de tre musikerna samman fångas i deras explosiva och oförglömliga liveshower: deras medfödda musikaliska förmåga förstärkt av deras känsla för lekfullhet, improvisation och kärlek till det de gör.

”Time (Shut Up)” släpps den 12 maj via Icons Creating Evil Art, följt av en utökad version av ”The Promise of a Life” som kommer att släppas den 2 juni.

Tracks:
001. New Frontier
002. The Law
003. Young Again
004. Satellite
005. Motherland
006. The Seventh Seal
007. Higher Ground
008. Cover My traces
009. The Streets
010. Promise of a Life

RELEASEDATUM :
12 MAJ – Time (Shut Up)
2 JUNI  – The Promise Of A Life (Deluxe)
23 JUNI – Ängel (Funeral version)