Ny Video: We Are The Catalyst –
”Set The World On Fire”.

Första singeln från kommande albumet, ute nu!

We Are the Catalyst – Alternative Metal/Rock-bandet från Varberg har uppnått över 6 miljoner streams, omkring 1 miljon visningar på Youtube, turnerat i Kina och Storbritannien och spelats på radio i Storbritannien, USA och andra länder sedan starten, helt utan skivbolagssupport. Bandet har nu inlett ett samarbete med Stockholmsbaserade Flick Agency, delägt av Despotz Records, för deras kommande släpp under 2021.

Bandets egna ord:
– Vi är glada att jobba med Flick Agency på vårt nya album och vår katalog, både som label och förlag och vi är övertygade att det kommer stärka vår profil och ge kommande singlar och albumet den uppmärksamhet dom förtjänar!

We Are The Catalysts musik är en unik, melodiös och hård blandning av Rock, Metal, Pop och elektroniska element med texter som ofta handlar om en längtan att konfrontera det mörker man bär på, såväl som det som finns runtom i världen. Deras fjärde fullängdsalbum släpps i November 2021, och den första singeln ”Set The World On Fire” är ute nu! 

– Vi är glada över möjligheten att jobba med det starka materialet på det nya albumet och i bandets katalog. Jag är imponerad över allt de redan uppnått och vi ser fram emot att släppa de högkvalitativa och varierade materialet de skrivit för kommande album, säger Johannes Timander från Flick Agency.

”Set The World On Fire” finns nu ute på alla digitala streamingtjänster och musikvideon finns att se på YouTube.

Bandet förklarar:
 – Vi har anlitat Kennys bror Tony Boufadenesom jobbar som tatuerare, för att rita bilder utifrån en story vi skapat i ett fiktivt universum, resultatet är en serietidningsliknande kortfilm. Vi har länge drömt om att få göra en sådan här musikvideo, där vi får bilder skapade efter en story vi presenterat, och resultatet är minst sagt fantastiskt!