Ny Video: Writing The Future feat Xersize – ”Jaded Eyes”.

Jaded eyes ft Xersize.

Det är ju ingen nyhet att vi i Writing The Future alltid vill visa vår ståndpunkt rörande olika element i vår vardag som vi tycker är viktiga och det känns som många av de saker vi vill lyfta blir viktigare och viktigare för varje dag.

Återigen satsar vi stenhårt på att sticka ut och prata om ett ämne vi redan talat om fast ur en annan synvinkel.

Låten Jaded Eyes är ett kraftigt exempel på hur barn idag kan vara otroligt elaka mot varandra av olika själ. Vi vill visa en sida där vårt utseende, intresse, hemförhållande eller föräldrar påverkar vårt sätt att agera gentemot andra.
Våran tolkning i denna videon är att flickan i videon har föräldrar som är väldigt strikta och vill att hon ska lyckas. Vilket indetta fall skapar osämja föräldrarna i mellan. Dottern känner av detta och mår psykiskt dåligt av föräldrarnas argumentationer vilket leder till att hon funderar på att ta sitt eget liv för att få dem att sluta bråka och försvinna. Men som toppen på isberget så blir hon ju självklart mobbad i skolan för att hon är en plugghäst har glasögon, spelar fiol, speciellt klädstil med mera. Men det är inget hon vågar prata om.
Men hon missar att någon alltid ser men i dagens samhälle är vi mer intresserade av att dokumentera det som händer som tex slagsmål med mera via våra telefoner utan att ingripa.

Vi har valt att visa allt dåligt i videon som nått rött och att de goda är blått.

Det blåa kämpar konstant med att försöka slå bort det röda. I vissa fall lyckas vi i andra inte.

Dottern i videon blir ju attackerad i en scen ordentligt och ligger hjälplös på marken när Xersize kliver in i bilden. Xersize är den blåa hjälten som räddar dottern med sin energi som laddats ifrån sitt emblem. Han slänger ut ett kraftnät över flicka för att hålla henne skyddad när han slår bort mobbaren som är påväg att angripa henne.Men han vill följa upp varför mobbaren faktiskt mobbas. Det finns alltid två sidor av ett mynt!
Det visar sig att mobbaren själv bli utsatt i detta fallet för våld i hemmet, slagen av sin pappa. Vilket gör att mobbaren vill ge igen på någon och då är dottern ett enkelt offer att få med sig sina kompisar på att mobba och skada.

Vi valde ganska tidigt att ställa frågan till Xersize om en eventuell gästning på låten för att vi gillar det han gör skarpt. Han är en vass, snabb och fruktansvärt grym rappare som är otroligt lätt att arbeta med. Han ger verkligen 100%.

Detta är ju vårat första släpp med Fifth Island Music / Gain. Så det ska bli otroligt intressant att se vad detta kan leda till. Nej vi tror att vi har hittat det bolag vi vill stanna på för att utvecklas mer tillsammans med dem. Vi kan inte se något annat än en ljus framtid

Detta är förresten första videon i en serie av flera och video 2 är redan klar och redo för release där du får reda på med ol mobbaren och hans situation med pappan.

Men just nu får ni nöja er med Jaded Eyes!

Band: Writing The Future
Feature: Xersize
Bolag: Fifth Island Music
Foto/film: Heavy groove media
Mix/Master: Philip Strand