Det svenska rockbandet ”Velvet Insane” & R.H.W Entertainment ingår i Managementavtal.

Såhär lyder pressmeddelandet:

Vi presenterar stolt: Velvet Insane + R.H.W Entertainment skriver på för en management deal. 

Velvet Insane:

Velvet Insane bildades 2013 som en kvartett men vid deras självbetitlade debutalbum hade de blivit en duo. Det första albumet tog dem ut i världen och de turnerade i både Europa, Japan, USA och Australien. Den kritikerrosade debuten var en ny blandning mellan klassisk rock, pop, spår av folkliga influenser och en del tidig brittisk 70-tals-glamrock. Bandet fortsatte på glamspåret och nu är de tillbaka som en trio och den här gången är det glam glitterboogie överallt. De lejde kultglamrockarna Diamond Dogs frontman Sulo Karlsson som producent och tillsammans med honom har de skapat ett ljus-skimrande monster.

Det elva spår långa albumet ”Rock ’n’ Roll Glitter Suit” låter, andas och svänger som om det spelades in i London 1973. Sköna popharmonier uppumpade av tunga trummor och vassa gitarrer och en sångare som bär det bra. Plattan för tankarna till en tid då Slade, TREX, Bowie & Roxy Music toppade listorna. Plattan innehåller allt från catchiga sing-a-long poplåtar som ”Velvet Tongue”, ”Riding the Skyways” & ”Sound of Sirens” till intensiva boogielåtar som ”Driving Down the Mountain”, ”Backstreet Liberace” & ”Space Age DJ”.

Man får också en glimt av Ziggy Stardust i den akustiska balladen ”Midnight Sunshine Serenade”. Glamrockarna är dessutom i gott sällskap i form av Dregen och Nicke Andersson från The Hellacopters som gästspelar på låten ”Backstreet Liberace”.

Lyssna på albumet: https://spoti.fi/3xEvNeq 

”Det känns fantastiskt att skriva på med R.H.W entertainment eftersom vi & Rasmus redan jobbat med diverse olika projekt tidigare. Vi brinner för musiken, för bandet och delar samma vision. Det känns kanon” – Jesper Lindgren

Velvet Insane

R.H.W Entertainment: 

R.H.W Entertainment drivs av entreprenören Rasmus Harnesk Wiklund. Rasmus syns förutom i sitt arbete med R.H.W Entertainment, som en av initiativtagarna till projektet “Save The Noize”, tillsammans med Jesper Lindgren (Velvet Insane), vocalist i det melodiska-progressiva metalbandet “Veritas”, solist som “Corey Duvette”, skribent på Maloik – Rock Blog, co-host på podcasten “Hårdrock – För Fan!”, samt sist men inte minst som Music Business Developer på DMG Education. Säkert att säga att Rasmus är en eldsjäl som har många järn i elden. 

Kontakt: rhwentertainment@gmail.com
“Det känns fantastiskt roligt att få jobba sida vid sida med Velvet Insane. Jag och Jesper jobbar kontinuerligt med varandra och har gjort det sedan vi startade Save The Noize. Så att få göra det fullt ut med ett band som är så “up and coming” som Velvet Insane, känns extremt givande. En vass kombo som R.H.W Entertainment och Velvet Insane utgör, musikbranschen, ge plats..” – Rasmus H.W      

Rasmus Harnesk Wiklund, VD R.H.W Entertainment

Av // Rasmus Harnesk Wiklund