Efter deras mycket hyllade debut 2019 Ban The Light (AFM Records) har den svenska hårdrockssensationen DEAF RAT släppt en ny singel och musikvideo, för en fängslande coverversion av ’Take Me To Church’! 

Med medlemmar från olika håll inom hårdrocksscenen fyller det Dalarnabaserade bandet sprickorna i den åldrande betongen mellan old school och modern hårdrock med mycket smuts, mörker och melodi. DEAF RAT öppnar ridån på en olycksbådande men frestande scenuppsättning från en mörk musikal med massiva gitarriff och starka melodier. Med Ban The Light tog DEAF RAT den tunga rockvärlden med storm och deras nya singel markerar ett första förebud om ett nytt album som ska släppas inom en inte så avlägsen framtid. 

Medan de gjorde cover på Hoziers gospelpoplåt ’Take Me To Church’, skalade DEAF RAT ner originallåten till sina nakna ben och byggde sedan sin egen, tunga Frankenstein-kropp runt den. Take Me To Church spelades in för ett tag sedan mellan turnéer och albuminspelningar, säger den karismatiska frontmannen Frankie Rich. – Vi lät oss gå i en riktning där vi inte hade gått tidigare och resultatet blev något annorlunda än vad vi är vana vid. Och videon…. Tror inte att du kommer att bli besviken. 

photo: Georgios Grigoriadis