Den 9 september släppte den tidigare Grammynominerade singer-songwritern Julian Lennon sitt efterlängtade album ”Jude”. Skivan, som är hans första fullängdare på elva år, är producerad av Julian tillsammans med Justin Clayton. 

Albumtiteln ”Jude” är en blinkning till The Beatles legendariska hit ”Hey Jude”. Paul McCartney skrev låten till den då 5-årige Julian för att trösta honom efter hans föräldrars separation. Innan den gavs ut ändrade dock McCartney namnet i ursprungstiteln ”Hey Jules” till ”Jude” istället.

Även om ”Jude” är ett djupt personligt album, så innehåller låtarna också reflektioner kring många viktiga och aktuella ämnen. Alster som ”Every Little Moment” och ”Freedom” handlar om den kollektiva ångest som uppstår i tider av krig och kärlek. ”Stay” är en ballad som lyfter vikten av att finnas där för någon som kämpar med sin mentala hälsa. Och på den pianodrivna ”Breathe” hittar Julian lugn och balans i en tid av känslomässig omvälvning. 

På albumets sista spår ”Gaia” samarbetar Julian med Paul Buchanan och Elissa Lauper i en omarbetad version av Julians instrumentala favoritalster, nämligen Bill Laurances ”Cables”. Låten, som är en poetisk konversation mellan Moder Jord och mänskligheten, förkroppsligar den övergripande känslan som albumet ”JUDE” förmedlar i sin helhet. Den 10 september, på sin framlidna mamma Cynthia Lennons födelsedag, släpper Julian även skivan på vinyl till sin mors ära.

Här är alla låttitlarna:

1. Save Me

2. Freedom

3. Every Little Moment

4. Not One Night

5. Love Don’t Let Me Down

6. Round and Round Again

7. Love Never Dies

8. Breathe

9. Lucky Ones

10. Stay

11. Gaia ft. Paul Buchanan & Elissa Lauper

Relaterade länkar

Följ Julian Lennon:

Hemsida I Facebook I Instagram I YouTube I Spotify