I en musikalisk värld som ofta känns lika spännande som att se färg torka, ser Henrik Palm till att skaka liv i saker med hjälp av det dystra och obekväma.

Medans albumet ”Poverty Metal” banade ett spår så dyker ”Nerd Icon” djupare ner i skuggfyllda teman och utforskar utrymmet mellan det olycksbådande och det sublima, ett liv mindre berört utav glädje. 

Gitarrer som begär uppmärksamhet, ljud som fängslar fokus, visionen är transparent, driven av en ohämmad anda.

I dessa tider där artistiska uttryck ofta saknar substans, formligen detonerar Henrik’s tredje album, under eget namn, med briljans och en rå, själsskyddande upplevelse. Det är musik som överskrider och exploderar i ditt sinnes fördjupning, spränger gränser och utplånar begränsningar.

”Subway Morgue” känns som Van Halen omarbetad av en hord med råttmänniskor—en muterad version av klassisk rockmusik för dem som har tappat sitt livsmål och väg framåt i livet. […] Du kanske till och med märker att dina mentala växlar gnids i synk med det obevekliga crescendot i ”Lunch Hour (Of the Wolf)”

I mörkret märks en strimma av hopp i ”Swim to the Light”, en tillfällig respit.

Tänk dig en blandning av Alice Cooper’s ”Goes to Hell”, Sopor Aeternus, det första Gauze albumet spelat på halvfart, Magazine minus de problematiska texterna, levererat av Bobb Trimble i en soptunnebrand—utan vaudeville nonsens.

Henrik Palm, en trollkarl på gatunivå, som sömlöst reser genom skivsamlingar och musikaliska riken, från kuslig goth rock, via heavy metal-hjälteskap till anarkistisk punk. Hans avant garde-utflykter trotsar konventioner, anammar unika sångskrivarformer, dissonanta melodier och styr lyssnaren genom hallucinatoriska dimensioner.

I en gåtfull vridning så kanaliserar Henrik H.P. Lovecraft’s prosa och skapar mystiska ljudbilder där kosmisk skräck och existentiella gåtor kolliderar—en utomjordisk portal in i djupet av det mänskliga psyket, en mystisk gobeläng av melodier.   

Varje ögonblick är fängslande; om du har hörlurar; stålsätt dig för en resa ner i en avgrund som sväljer dig hel.

**

Henrik Palm är född och uppvuxen i Falun men bor sedan ett antal år tillbaka i Stockholm.

Han har tidigare spelat i band som bl.a. In Solitude, Ghost och Södra Sverige. Henrik är också en ofta återkommande livegitarrist i Viagra Boys.

FACEBOOK I INSTAGRAM I YOUTUBE

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *