NYTT ALBUM. The Old släpper fullängdaren ”Life After Death” som säger allt – Live fast, play hard, die old.

Äntligen får vi höra mer från The Old! Punk på riktigt från en äldre skara som vet vad de pratar om. Albumet innehåller bland annat singeln ”The Boomer” som släpptes den 30 april. På singeln lovar bandet att ”.. they aint gonna leave without a trace” och med ”Life After Death” håller The Old sitt löfte.

Förutom ”The Boomer” innehåller det 11-spåriga albumet låtar om pensionssparande, världens undergång, demens, läsglasögon och allt som hör till när du passerat ungdomens år och vandrat vidare till nästa period av livet

The Old är till för att fylla tomrummet av ny musik som riktar sig till människor i sina sämsta år. Människor som lämnats i radioskugga, då det förutsätts att om du är gammal lyssnar du på gammal musik eller nya ballader. Fel! Punk is Dad! (and Mum)

The Old – Life After Death track list

The Boomer
The Life
The Pee (incontinentus maximus)
The Reading Glasses
The Getup
The Arrest
The Hell
The Louder
The Worry
The Loner
The Beach

Vilka är då The Old?

Finlandssvenske Ben Malén aka Very Old, på sång & gitarr, bodde i Finland 75-84. Därav dessa kompisar och bandmedlemmar. Ben hade stora framgångar i slutet på 80 talet som frontperson i bandet Trance Dance och har fortsatt i musikbranschen sen dess. Vinterbadare sen -69 och en jävel på att sylta & safta.

Taina Malén, syster till Ben. Turnerade med Europe i slutet av 80-talet, efter det jobbade hon på skivbolag både i Sverige och i Australien, och flyttade därifrån till filmbolag och vidare till tv-bolag. 
Vice vd och global marknadsföringsdirektör för Star Stable Entertainment, det svenska spelbolaget bakom det populära hästspelet.

Stefan Möller aka Tall Old, på trummor. Tidigare spelat i band tillsammans med Ben i Finland. Nu hittar ni honom som Managing Director på RadioMedia ry Finland och som President – Association of European Radios – AER , Brussels.

Uffe Enberg aka Really Old, gitarr, folkpensionär och tidigare pop-stjärna som medlem i Paul Oxley’s Unit, Finlands största band 80-84 signade på CBS och proddade av Jan Askelind o Anders Eljas.

Mikel Metsämäki aka A little Old, Bas, fd bilentreprenör och politiker numera sjuksköterska ibland. Ben och Mikel startade ett band tillsammans i Finland när de var 14. De tyckte först att de var usla men när Ramones första album kom insåg de att de var punk!

Life After Death släpps via Instapunk Unltd som startades 2017 av Ben Malén, Emil Frid och Peter Fjäll.