Opeth är helt magiska. Sedan 1990 har Opeth förmörkat konventionen, trotsigt krossat oddsen och, viktigast av allt, skapat 13 fantastiskt vackra, i sig intensiva album för att bli ett av de största progressiva rock/metalbanden på planeten – och de blir fortfarande bara bättre , även efter att ha sålt mer än två miljoner skivor och hamnat på #1 i de tyska albumlistorna med sitt album ”Sorceress” 2016. Nu är Opeth tillbaka på en USA-turné med Mastodon i april och maj 2022. Nu tillkännager bandet runt den oöverträffade frontmannen Mikael Åkerfeldt släppet av ”In Cauda Venenum (Extended Edition)” den 13 maj.

Detta släpp kommer finnas tillgänglig på digipak. Skivan kommer innehåller de engelska och svenska versionerna av OPETHs senaste album ”In Cauda Venenum” med nya illustrationer av internationellt kända Travis Smith i häftet. Dessutom finns det också en tredje CD med 3 outgivna bonusspår, både på engelska och svenska:

’The Mob’ / ’Pöbeln’

’Width of a Circle’ / ’Cirkelns Riktning’

’Freedom & Tyranny’ / ’Frihet & Tyranni’

”In Cauda Venenum (Extended Edition)” är nu tillgänglig för förbeställning. Även den 13 maj kommer albumets strikt begränsade ”Connoisseur Edition” vinylbox som innehåller samma bonusspår men är remastrad av Mikael Åkerfeldt specifikt för vinyl.  Båda albumupplagorna kommer också att finnas tillgängliga vid bandets merch-bord på den kommande turnen i USA. I Sverige ser vi Opeth härnäst på Sweden Rock i sommar.