Kolla in den officiella Musikvideon för Exit Wound här:

Sångaren Adrian Patrick berättar om Exit Wound, ”Jag skulle ljuga om jag förnekade att jag aldrig satt vid fotändan av min säng med en flaska whiskey i ena handen och en pistol i den andra. Livet kan vara outhärdligt ibland…men skönheten ligger i att härda ut så att andra kan dra lärdom av dina erfarenheter. Ditt öde kanske redan är beseglat så lev ditt liv som om varje dag var den sista…lev de som ett jävla utgångssår.” Sologitarristen Ryan Patrick fortsätter, ”Livet kan verkligen vara förjävligt. Jag lider av depression och tvivel sedan flera år. Exit Wound representerar för mig att resa sig, borsta bort dammet och bära sina ärr med stolthet. Det är ok att inte må ok. Det är ok att prata om det. Ge bara inte upp och under tiden, vrid upp volymen.”

Las Vegas-kvartetten bestående av Adrian Patrick (sång), Ryan Patrick (gitarr), Nick Bedrosian (bas) och Joe Connor (trummor), har fått utstå personliga tragedier och trauman men står ändå starka. Om något, starkare än någonsin. Med deras snortajta gitarrer, låtar som får arenor att vibrera och hypnotiskt omedelbara melodier är de vassare än någonsin tidigare. De senaste 10 åren har fansen fått favoritalbum som True Love Never Dies (2012), Peace At All Costs (2014) och Sleeping Lions (2017). Deras favoritlåt Soldiers har streamats över 66 miljoner gånger på Spotify. Sedan dess har 2019 års Defy öppnat upp nya vägar för bandet. Singeln Crossfire fick över 5 miljoner streams som följdes av Lifted som stremats närmare 4 miljoner gånger på Spotify. Loudwire hyllade den senare som “a stomp-clap rocker.” Bandet gjorde samtidigt explosiva spelningar på festivalerna Welcome To Rockville, Rocklahoma och Shiprocked och agerade förband åt Stone Sour, Papa Roach m fl.

“För att vara helt ärlig så har vi levt varje ton och varje textrad som vi skrivit,” förklarar Adrian. “Vi har inga kostymer eller en image. Vi är bara snubbar på en scen som sjunger om det vi varit med om.”

OTHERWISE försöker att inspirera till att förändra världen. Ryan och Adrian ledde 501c3s Life By Music som förser musikutbildningar med instrument. De besöker skolor och har initierat ett samarbete med Gibson Guitars och har också skapat färgläggningsboken Guitar Magic. “Förhoppningsvis skapar vi en uppmuntrande miljö som tänder en gnista som jag minns det då musiken gav mig hopp.” Fortsätter Ryan. “Det finns inget som slår det. Det är bättre än något vi gjort. Det ger oss det enkla ursprunget tillbaka.”