Kolla in dem här: 

Den ommixade och remastrade plattan When Angels & Serpents Dance ges ut av Mascot Records den 14 oktober med tre bonusspår.
 
Förbeställ den här: https://lnk.to/POD-AngelsSerpents 
 

När historien återupprepar sig så framstår vissa utsagor som än starkare över tid. Tillbaka till 2008 då P.O.D. gav ut sin sjunde fullängdare, When Angels & Serpents Dance, inför en intet ont anande publik. Den fick en omedelbar respons från sina lyssnare som tog den till plats 9 på Billboards topp 200 och gav gruppen dess fjärde topp 10 placering på raken. Men dess teman, observationer och budskap har fått än större mening under 2022. Det flera gånger GRAMMY®-nominerade, genreöverskridande bandet från San Diego har fixat till, remixat och remastrat de tretton spåren och lagt till ytterligare tre spår från inspelningarna för att färdigställa sin vision. Nu återutger kvartetten, bestående av Sonny Sandoval (sång), Marcos Curiel (gitarr), Traa Daniels (bas) och Wuv Bernardo (trummor), When Angels & Serpents Dance på Mascot Records vid exakt rätt tillfälle.
 
“Det var en ny tid för bandet,” förklarar Sonny. ”En massa saker hände i våra privatliv då plattan spelades in så texterna blev mörkare och tyngre. Jag betraktar P.O.D.s plattor som olika kapitel från början till slut. Våra tidigare plattor fram till det kommande, som ges ut 2023, kan ses som en tidslinje om var vi befinner oss, vad vi går igenom och vilka vi är.”
 
”Rent musikaliskt flirtade vi då med massor av olika grejor,” minns Marcos. ”Nu är jag rörd över att den faktiskt görs tillgänglig igen. Det är en platta jag tycker folk behöver höra. Det Sonny sjunger om är än mer relevant idag än tidigare.”
 
 
Plattan var inte bara av stor vikt p g a kreativa orsaker utan även personliga. Efter ett tre år långt uppehåll från P.O.D. återvände Marcos som medlem i bandet. Han spelade med dem på en speciell nyårsgala för ABCs Jimmy Kimmel LIVE! innan år 2007 kickstartade med en ny känsla av sammanhållning för bandet. ”Det var speciellt då Marcos kom tillbaka,” fortsätter Sonny. ”När han gick med igen blev vi fria att åter bli oss själva. Vi har verkligen gillat att göra de efterföljande plattorna som en slags familj.”

Under 2021 planerade P.O.D. att återutge When Angels & Serpents Dance efter att den under flera år inte funnits tillgänglig på digitala plattformar. Medlemmarna återförenades med plattans producent Jay Baumgardner (Godsmack, Bush, Seether) för ommixning. Howie Weinberg remastrade sedan plattan. Passande nog återintroducerade bandet sedan albumet med singeln Addicted. Ett dämpat staccato-packat riff sätter tempot som byggs upp fram till den provokativa frågan “Why do I love you when I know you’re wrong?”  ”Vi har alla vänner eller familjemedlemmar med problem,” säger Sonny. ”Ibland tappar man kontrollen. När det väl sker så kan det få förödande konsekvenser för ens liv. Det är en fråga om personligt ansvar och påverkan utifrån, vems är felet? Jag växte upp bland flera missbrukare och de flesta dog eller ruinerade sina liv på grund av det.”
 
Det är det diametralt motsatta på Tell Me Why med dess akustiska gitarrer och mjuka stråkar. Sången resonerar av otyglade känslor då Sonny frågar, “Why must we fight? Why must we kill in the name of what we think is right?”
 
“Vi har alltid varit ett band som vill inspirera och uppmuntra våra bröder och systrar,” säger Marcos. ”Låten betyder en hel del för oss. Vi strävar hela tiden efter att upplysa och vara ett föredöme för andra.”
 
”Vi hade aldrig gjort en akustisk låt likt denna tidigare,” fortsätter Sonny. ”Den kommer från tankarna bakom krig. Du har alla dessa politiker och eliten som tar alla dessa beslut men det är vi vanliga människor som kommer i kläm. Det stämmer i än högre grad idag än då låten skrevs eftersom våra politiker fortfarande tar beslut som går emot folkets vilja.”
 
P.O.D. är beviset. Bandet växte upp under svåra förhållanden i en tuff del av San Diego och fick senare enorma framgångar. Till dags dato har det belönats med tre GRAMMY®-nomineringar, sålt över 10 miljoner plattor, streamats över 1 miljard gånger, samarbetat med så olika artister som den av Rock and Roll Hall of Fame invalda Carlos Santana och Kate Perry, uthärdat närmare 30 år tillsammans och fångat oräkneliga fans hjärtan.
 
When Angels & Serpents Dance anses nu som ännu en milstolpe. ”Den är ett avtryck från den tiden,” avslutar Marcos. ”Jag hoppas ni kan se alla de olika formerna, färgerna och vibrationerna. Jag är bara glad att alla har möjlighet att höra den igen.”                         
 
”Musiken har alltid varit vår ventil,” sammanfattar Sonny. ”Vi insåg att ‘I don’t have to die on my street or sell drugs’. Med tanke på vår uppväxt och var vi kommer ifrån vill jag säga att musiken räddade oss. Vi har varit med om alla förändringar i branschen. Jag kommer alltid att vara med i det här bandet därför att vår musik talar till alla åldrar. Jag hoppas det förblir så till den dag då vi lägger ner. Till dess finns det mycket kvar att göra.”

P.O.D. – When Angels & Serpents Dance

Låtlista1. Addicted
2. Shine With Me
3. Condescending
4. It Can’t Rain Everyday
5. Kaliforn-Eye-A (feat. Mike Muir)
6. I’ll Be Ready (feat. The Marley Girls)
7. End Of The World
8. This Ain’t No Ordinary Love Song
9. God Forbid (feat. Page Hamilton)
10. Roman Empire
11. When Angels & Serpents Dance
12. Tell Me Why
13. Rise Against
Bonusspår
14. Don’t Fake It
15 .Ridin’ With You
16. Walk On Water

Extra InformationUtgivningsdatum
14 oktober 2022

Tillgängliga format
CD
Dubbel-LP i orange mönstrad vinyl
Digitalt

P.O.D. Online:
payableondeath.com/
facebook.com/POD
instagram.com/pod/
twitter.com/pod
https://www.youtube.com/channel/UC3B67QDqkDsS6H4SGpoYEIg