Perseus Power Metal-album ”Into the Silence” släpptes den 19 april och det kan vara bandet bästa. Bandet har jobbat hårt med melodierna och de har fått med alla episka element som krävs för att få en sådan här platta att räcka till. De har även höjt nivån ett snäpp genom att bjuda in en begåvad gästsångare som sjunger duett med Antonio Abate på varje låt! Det är en gedigen lista med Roberto Tiranti (Labyrinth) på öppningsspåret, Francesco Cavalieri (Wind Rose) på ”The Kingdom”, Marco Pastorino (Temperance, Serenity, Fallen Sanctuary) på ”Defenders of Light”, Damna (Elvenking) på ”Warrior” och fler! 

I låtar som Defenders Of Light och Twilight kan vi höra kärleken till genren och det blir lite extra tydligt att man hyllar de äldre giganterna inom området.

Perseus bildades 2011 i Brindisi (Apulien, södra Italien) ur askan av två lokala band: ”Hastings” (prog-metal, förband till Athena och Eldritch) och ”Defenders of the Faith” (Judas Priest tributeband). Inom en redan välutforskad genre karvade Perseus ut sitt eget utrymme och hämtade inspiration från den gamla metalskolan med band som Judas Priest, Manowar och Queensryche, även med influenser från mer ”avantgardistiska” band som Kamelot eller italienska Rhapsody of Fire. 

Den italienska melodiska traditionen av bel canto och sköna melodier blandas med kraftfulla riff. Ljudbilden i låtarna lyfts fram med hjälp av akustiska gitarrer och keyboards. Texterna speglar alla klassiska ämnen inom Power Metal. Smärta, lycka, passion och kampen mellan gott och ont.   

I oktober 2013 spelade Perseus in sitt debutalbum med titeln ”The Mystic Hands of Fate” (för Nadìr Music), producerat av Tommy Talamanca som också spelade in keyboards för bandet. Det första albumet gav bandet möjligheten att öppna för band som Vision Divine, Queensryche och Hollow Haze. 

Den 1 april 2016 släppte Perseus sitt andra album, ”A Tale Whispered in The Night” (för Buil2Kill Records), som presenterades i Rom, med Fabio Lione som gäststjärna som spelade live på scenen tillsammans med bandet för det tillfället. Och nu kom alltså album nummer tre efter att de skrivit kontrakt med engelska ”Escape Music Ltd”.  

‘Into the Silence tracklist:  

01. The Clash of The Titans 1:16 
02. Into The Silence   4:08 (Feat. duet with Roberto Tiranti on vocals) 
03. Strange House 4:31 (Feat. duet with Wild Steel on vocals) 
04. The Kingdom 4:26 (Feat. duet with Francesco Cavalieri vocals) 
05. The Picture of My Time 3:54 (Feat. duet with Claudia Beltrame on vocals) 
06. Defenders Of Light 4:17 (Feat. duet with Marco Pastorino on vocals) 
07. Il Labirinto Delle Ombre 3:31 
08. Twilight 4:25 (Feat. duet with Max Aguzzi on vocals) 
09. I Believe in Love 4:54 (Feat. duet with Anja Irullo on vocals) 
10. Warrior 4:21 (Feat. duet with Damna on vocals) 

11. Cruel Game 4:40(Feat. duet with Luca Micioni on vocals) 

Perseus line-up: 

Antonio Abate: Vocals 

Cristian Guzzo: Guitars 

Gabriele Pinto: Guitars 

Alex Anelli: Bass 

Andrea Mariani: Drums 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *