Då var vi framme vid senaste albumet. Visst det finns en liveskiva som är utgiven emellan och den är väldigt bra men vi koncentrerar oss på denna fantastiska koncept skiva istället.

Prequelle utgår ifrån medeltiden och den perioden under digerdöden men många har också valt att tolka innehållet på flera olika sätt. Det går mycket lätt att hitta referenser till stämningen och domstolsfallet från Tobias tidigare bandkamrater. Bland annat i textraden ”If you had the chance today, you could have sold out to. Ain’t that right Swede saint Peter. En referens till Peter Hällje likväl Simon Söderberg då just saint Peter också kallades Simon. Ni har alla läst om resan som startade som kompisar sedan lång tid slutade i bråk om pengar och även maktfördelning. Domstolen har sagt sitt och dömt till Tobias fördel och nya musiker anställts för kommande turné.

Många kristna ser också albumet som en attack på Bibeln och den kristna tron. Som vi tidigare berättat är Tobias en mästare på att skriva texter som går att tolka på olika sätt och en del kristna väljer helt enkelt att utgå ifrån att ”Rats” råttorna egentligen är en omskrivning för dem.

Hela albumet är ett mästerverk men vi väljer ut ”Dance Macabre” som ett exempel på hur Tobias jobbar med hela konceptet Ghost. Inte bara albumet utan hela storyn runt omkring. Och samtidigt visar att det även så här långt in på 2000 talet går att göra fantastiska videos.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *