[photo: Uli Lack]

Den 10 maj 2024 släpper progressiva metalveteranerna IVANHOE sitt efterlängtade nya album ”Healed By The Sun” via Massacre Records. Skivan finns som CD Digipak, Ltd. Vinyl LP och digitala format, förköpet har nyligen börjat på https://lnk.to/healedbythesun  

Efter att bandet tilldelade ”One Ticket To Paradise” sin senaste, första albumsingel, idag, presenterar IVANHOE oss ett andra spår taget av ”Healed By The Sun”! En lyric video för ”Headnut” har premiär nedan, låten finns ute nu på alla digitala streamingleverantörer på: https://ivanhoe.bfan.link/headnut 

”Headnut” beskriver den psykologiska bördan av COVID, från de restriktioner som orsakas av nedstängningar, osäkerheten i att hantera regeringar samt de psykologiska konsekvenserna och hur vi hanterar dem. Vi gråter över offren medan ”odjuret” hungrigt strövar runt om i världen. Våra drömmar och planer går i stöpet och vi ser dem brinna som ett ljus. (Precis som i ”Healed By The Sun” manifesteras ljuset återigen som hopp och helande, vilket befästs i albumets titel)”, säger den nya IVANHOE-medlemmen, gitarristen Chris Lorey. 

Musikaliskt är ”Headnut” en av de tyngre, snabbare och mer djupsinniga låtarna på albumet och utforskar nya vägar. Det är mer metal än progressivt men har fortfarande det typiska IVANHOE-riffandet. Chris jobbade redan på den här låten när han ännu inte var en del av bandet. 

Även om ”Healed By The Sun” introducerar de nya bandmedlemmarna Chris Lorey och trummisen Mathias Biehl, visade sig låtskrivarprocessen vara en resa tillbaka till bandets rötter. En återblick på alla tidigare IVANHOE-album, enligt bandet, men låtarna på ”Healed By The Sun” är mer catchiga och lättillgängliga, och kompositionerna mer sofistikerade. Deras nionde studioalbum producerades av Giovanni Soulas och Lorey, och mixades och mastrades av Andy Horn på The Red Room Studios. Omslaget är skapat av Michael Krebes. 

Tracklist:

1. Daybreak

2. Healed By The Sun

3. Headnut

4. Moments In Time

5. Goodbye

6. Small Path Home

7. Invictus

8. Picture In My Mind (Bonus Track)

9. One Ticket To Paradise

10. War Of Ages

11. 10C

12. Broken Illusions

13. Awaiting Judgement Day (Re-recorded) – CD Bonus Track


For More Info Visit:
http://www.ivanhoe.de

https://www.facebook.com/ANGELSHOLOGRAM

https://www.instagram.com/ivanhoe.band


IVANHOE is:
Alex Koch – Vocals

Chris Lorey – Guitars

Gio Soulas – Bass

Richie Seibel – Keyboards

Mathias Biehl – Drums

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *