In Times New Roman… är rå, ibland brutal och rekommenderas inte för svaga hjärtan. Och ändå är det kanske det vackraste och definitivt det mest givande albumet i deras episka diskografi. Grundaren Joshua Hommes mest hårda texter hittills bärs av den omedelbart identifierbara QOTSA soniska signaturen, utökad och förskönad med nya och aldrig tidigare skådade vändningar i praktiskt taget varje låt. Med In Times New Roman… ser vi att ibland behöver man titta under ärr och sårskorpor för att se skönhet, och ibland är sårskorpor och ärr skönheten.

Eftersom de kände sig lite malplacerade och hade svårt att hitta musik de kunde relatera till gjorde medlemmarna i QOTSA som de brukar: In Times New Roman… är ljudet av ett band som skapar den musik som sina egna medlemmar vill göra hör, samtidigt som vi andra ger oss ett ljudforum där vi kan samlas. ”The world’s gonna end in a month or two”, sjunger Homme och ställer frågan: Vad vill du göra med tiden du har kvar? Homme, Troy Van Leeuwen, Dean Fertita, Michael Shuman och Jon Theodore kanske inte kan rädda oss, men de ger oss en plats att åka ut på.

Det första de bjuder på från In Times New Roman… är ”Emotion Sickness”, som sveper in lyssnarna i en varm filt av patenterade QOTSA-hypnotiska refränger och off-kilter grooves – präglat av inslag av psykisk turbulens. De senaste åren har varit tuffa för alla, och det är ingen hemlighet att medlemmarna i QOTSA har fått utstå sin del av hjärtesorg och förlust. Men vem av oss har inte hanterat ett anfall (eller två) av känslosjuka? Liam Lynch skapade en lyric video till ”Emotion Sickness”In Times New Roman… spelades in och mixades på Hommes egen Pink Duck (RIP), med ytterligare inspelning på Shangri-La. Albumet producerades av Queens of the Stone Age och mixades av Mark Rankin. Albumet kommer att finnas tillgängligt på alla digitala plattformar och på vinyl och CD den 16 juni. Konstverk och dubbel LP gatefold-förpackning designad av en lång tid samarbetspartner Boneface. LP-vinyl kommer att finnas tillgänglig globalt i svart, grönt, rött, silver och blått.

Track list:

Obscenery
Paper Machete
Negative Space
Time & Place
Made to Parade
Carnavoyeur
What the Peephole Say
Sicily
Emotion Sickness
Straight Jacket Fitting

In Times New Roman… Villains come … Like Clockwork!