Svenska hårdrocksbandet Starmen släpper nu den första singeln och videon till låten Radioactive från deras fjärde album, Starmenized. Denna melodiska dunderhit startar nedräkningen till albumsläppet via Melodic Passion Records och Sound Pollution den 8 september 2023.

När det svenska hårdrocksbandet Starmen släppte sitt tredje album By the Grace of Rock ’n’ Roll 2021 började folk runt om i världen på allvar lägga märke till detta band. Förutom en hedervärd andraplats i Sweden Rock Magazines Juryn (Juryn) strömmade lovord in från USA, Sydamerika, Australien, Japan och Europa. Inspirerande ord, som säkert hjälpte bandet i studion, för på Starmenized är motivationen på topp.

Idag släpps den första singeln med tillhörande video till låten ”Radioactive”, som ger ett smakprov på vad lyssnare runt om i världen kan förvänta sig.

I samma stil som rockhjältarna från -70- och -80-talen går bandet bildmässigt hela vägen med helsminkning och tillhörande scenkläder, där varje medlem har sin egen färg. Visst kan man se nickar till banden från den här eran i utseende och musikalisk stil, men det är där likheterna slutar. Starmen skriver sina egna låtar och är inte rädda för att föra tidigare decenniers musik in i nuet.

– Det känns jättekul att äntligen få släppa den här första singeln från albumet, meddelar bandets frontman Kristian Hermanson och får medhåll av de andra.
– Vi kommer att bjuda på en riktig schlagerkavalkad med melodiös hårdrock, som vi hoppas når ännu längre än vad vi gjort tidigare, avslutar Hermanson.

Albumet har ett passande grafiskt tema som konsekvent kretsar kring superhjältar och rockstjärnor i en retro serietidningsstil.

Av albumets 10 spår kommer Starmen att släppa minst 8 videor och detta är den första! Ambitionsnivån är på topp och det går också rykten om att bandet förbereder sig för att följa upp albumet live.

Starmenized produceras av Kristian Hermanson och släpptes via skivbolaget Melodic Passion Records i samarbete med Sound Pollution Distribution 8 september 2023.

Line Up:
Starman Red (Kristian Hermanson): sång, rytmgitarr
Starman Gold (Jonatan Samuelsson): bas, sång
Starman Purple (Andreas Lindgren): leadgitarr, sång
Starman Silver (John Hector): trummor, sång

Förbeställ: https://orcd.co/starmenized

Länkar:

Facebook: https://www.facebook.com/starmen.se
Instagram: https://www.instagram.com/starmen.rock
YouTube: https://www.youtube.com/@starmenband
Melodic Passion: https://melodicpassion.com

Website: https://starmen.se