Nyligen hemkomna från en omfattande och framgångsrik Europaturné med H.E.A.T., och efter succén med albumsläppet ’The Promise of a Life’, är REACH nu tillbaka med en ny spännande berättelse i otämjd rock n’ roll-kostym. ‘Mama Mama’ är den första singeln från bandets helt nya album och riv-startar kampanjen med en rejäl portion energi, drama och attityd.

Bortsett från det högintensiva och tillfredsställande rock-höljet, har den nya låten även en skrämmande historia insvept i de malande gitarrerna och kraftfulla vokal-insatserna. Bandet sångaren, tillika låtskrivaren Ludvig Turner berättar om singelns mörka lyrik-tema, ”Mama Mama är en av de mörkaste låtarna från det nya albumet. Den är skriven utifrån ett barns perspektiv, som ser sina föräldrar bråka och tror att det är hans fel. Klassiskt… Mamma slår ihjäl pappa och barnet oroar sig för vad som ska hända härnäst. Allt slutar med att barnet slår ihjäl sin mamma”

Cover Art by Vagelis Petikas

Reach är inga främlingar för dramatik när det gäller musikskapande. Tvärtom är det en välkänd krydda i bandets låtar, som ger sig tillkänna både musikaliskt och i lyric. I arbetet med sitt nya album teamade bandet upp med musikproducenten Christian Schneider, som gjorde det till sitt uppdrag att förena den lekfulla essensen av Reach med deras musikaliska skicklighet. Turner ger oss insyn i sitt låtskrivande genom att förklara: ”Jag har ingen önskan om att göra eller uppleva de saker jag skriver om, men när jag ser eller hör något riktigt konstigt vill jag ofta göra musik och en berättelse om det. Den här låten hämtar inspiration från en intervju som Dr Phil gjorde med en tonåring som heter Zachary Davis. Det är hemska grejer, inget för svaga magar. Men det var vad som sådde fröet och ”Mama Mama” blev resultatet.”

Trion, som består av Ludvig Turner, Marcus Johansson och Soufian Ma’Aoui, kännetecknas av en gemensam passion för musik, en stark drivkraft för nyskapande och en genuin glädje för hantverket. Något som blir uppenbart i bandets explosiva och medryckande liveframträdanden, där deras omfattande musikaliska förmåga förstärks av lekfullhet och improvisation.

Efter den omfattande turnén runt Europa tillsammans med H.E.A.T, berättar Turner: ”Vi är överväldigade av stödet och reaktionerna från turnén. Det var första gången vi spelade låtarna från ”The Promise of a Life” live och de låter ännu bättre live än på skiva, och de låter jävligt bra på skiva. Vi är tacksamma för vår chans att gå ut som H.E.A.T:s suppor-akt och vi är övertygade om att vi ska fortsätta göra det vi gör.”

REACH sprider sitt namn runt om i Europa genom en stadigt växande skara av fans och anhängare. Nu är de redo att presentera en ny era i sin rock-saga med en signel som utan tvekan kommer få publiken att fortsätta hoppa och dansa. ‘Mama Mama’ släpps den 15 september via den Stockholmsbaserade boutique Labeln Icons Creating Evil Art.

Se musikvideon här:

Photo Credit Reach: Johan Lundsten