REACH sprider sitt namn runt om i Europa genom en stadigt växande skara av fans och anhängare. Nu är de redo att presentera en ny era i sin rock-saga med den andra singeln från kommande albumet som utan tvekan kommer fortsätta kittla smaklökarna på deras trogna och växande publik. ‘Little Dreams’ släpps den 10 november via den Stockholmsbaserade boutique Labeln Icons Creating Evil Art.

Som support för H.E.A.T. under deras omfattande Europaturné förra sommaren, spelade REACH sitt fullängdsalbum ’The Promise of a Life’ live för första gången inför en överförtjust publik. Nu är bandet tillbaka med ett nytt efterlängtat album fullspäckat med spännande berättelser i otämjd rock n’ roll-kostym i ’Prophecy’, som släpps i början av nästa år.

Efter den omfattande turnén runt Europa tillsammans med H.E.A.T, är bandet peppade på att ge sig ut på vägarna igen. Turner säger: ”Vi är överväldigade av stödet och reaktionerna från turnén. Det var första gången vi spelade låtarna från ”The Promise of a Life” live och de låter ännu bättre live än på skiva, och de låter jävligt bra på skiva. Vi är tacksamma för vår chans att gå ut som H.E.A.T:s support-akt och vi är övertygade om att vi ska fortsätta göra det vi gör.”

Nu släpper bandet sin andra singel “Little Dreams” som med sitt lekfulla melodispråk och sin mäktiga refräng utgör ett äkta rock-anthem. I sann REACH-anda gömmer sig en dunkel historia bakom de tunga riffen. Frontmannen och låtskrivaren Ludvig Turners berättar: ”Ni som har lyssnat på REACH tidigare vet att vi ofta har ett mörkt tema kring texterna och berättelserna i våra låtar. Den här låten handlar om en man som vet att han är på väg att dö och att insomnandet är nära. Han kämpar för att hålla sig vaken. Han försöker till och med ta itu med The Sandman, men misslyckas till slut. Det är sällan ett lyckligt slut på en REACH-låt.”

REACH är inga främlingar för dramatik när det gäller sitt musikskapande. Tvärtom är det en välkänd krydda i bandets låtar som ger sig tillkänna både musikaliskt och i lyric. I arbetet med sitt nya album teamade bandet upp med musikproducenten Christian Schneider, som gjorde det till sitt uppdrag att förena den joviala essensen av REACHs låtar med deras musikaliska skicklighet. Trion, som består av Ludvig Turner, Marcus Johansson och Soufian Ma’Aoui, kännetecknas av en gemensam passion för musik, en stark drivkraft för nyskapande och en genuin glädje för hantverket. Något som blir uppenbart i bandets explosiva och medryckande liveframträdanden.

Se musikvideon här:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *