Alice Cooper har under åren gjort många bra skivor, den senaste som jag tyckt varit riktigt bra är ”Welcome 2 My nightmare” från 2011, de album som han släppt därefter har tyvärr inte varit något som jag fastnat för. 

När Alice Cooper nu släpper sitt 22:a studioalbum känner jag mig återigen lite besviken. Alice’s röst håller fortfarande lika bra som den alltid har gjort. Men tyvärr är kvaliteten på låtskrivandet inte lika bra. Den här gången har Alice Cooper skrivit låtarna tillsammans med medlemmarna från sitt liveband och låtarna är i samma stil som förra albumet ”Detroit Stories”. Stilmässigt är det långt i från ”Trash” och ”Hey Stoopid” som gav honom stora kommersiella framgångar under andra halvan av 80talet och början på 90-talet. Likheterna med de skivor som gruppen Alice Cooper gjorde i början av 70:talet är något större. Något som slår mig är likheten med bandets gitarrist Tommy Henriksens solomaterial (Ni som gillar Road, kolla upp Tommy Henriksens skiva ”Tommy Tommy Tommy ” från 2015). 

Denna gången är texterna på ett enhetligt tema ,nämligen ”livet på vägarna under turnén”. Bland de 13 låtarna finns det trots allt några ljusglimtar och det är  främst ”White line frankenstein” och ”Rules of the road”. 

Det finns så många andra låtar som jag hellre lyssnar på när det kommer till Alice Cooper, men ni som gillar hans senare releaser kan säkert hitta fler höjdpunkter här än vad jag har kunnat. 

Artist: Alice Cooper

Titel: Road

Skivbolag: earMUSIC

Line up: Alice Cooper, Tommy Henriksen, Ryan Roxie, Nita Strauss och Chuck Garric 

Release date: 25 augusti 2023

Skivans bästa: White Line Frankenstein & Rules of the road” 

Betyg: Denna får 6/10 av mig!