Andy and the Rockets är ett band från Dalarna, synd att jag fick nys om dem när jag flyttat från Dalarna. Jag tycker att musiken är härlig och att de är inspirerade av b.la Johnny Cash och Guns and Roses är märkbart och de gör det snyggt. Väldigt snyggt måste jag säga.

Titelspåret är en snygg inledning och ger en försmak på hur resten av albumet kommer låta trots att det är instrumentellt.

De 3 första låtarna påminner mig om 70talet och det lite dovare och det är tydliga influenser av Johnny Cash och Elvis Presley men sen i den 4e låten Dark Side of the moon ändras soundet och påminner mer om 80 talet och är väldigt trallvänligt, samma sak gäller låten In Vain.
Resten av låtarna är en blandning av det jag skrivit ovan och det är en bra blandning.

Det som gör ett band intressant för mig är om de lyckas skingra genrer i deras låtar och kan låta olika och göra det bra, vilket jag tycker att Andy and the Rockets gör.

Överlag är skivan spännande och fartfylld och håller ett bra tempo. Det blir inte enformigt och jag blir nyfiken och vill höra mer. Jag tänker inte ”oj vad lika det låter allting, orkar inte lyssna” mina tankebanor går istället i banorna ”jag vill höra mer för jag är nyfiken på hur nästa låt kommer att låta”

Sista spåret på albumet är också instrumentellt och påminner väldigt mycket om Johnny Cash ”Hurt” och den instrumentella delen knyter ihop innehållet på ett behagligt sätt.

Jag tänker om du gillar band som Black Paisley så kommer du att gilla Andy and the Rockets då Stefan Blomkvist som sjunger i Black Paisley och Andreas Forslund (Sång) påminner väldigt mycket om varandra.

Jag är iallafall nyfiken på kommande album och hoppas att jag får chansen att se Andy and the Rockets live snart. För låter de lika bra live som på CD så kommer det vara fantastiskt att se dem live!!

Så Incognito får en 7/10 av mig!

Artist: Andy and The Rockets

Titel: Icognito 

Skivbolag: AATR Music AB /Dalapop

Line up:
Andreas Forslund – Sång, gitarr
Robin Lagerqvist– Gitarr
Filip Westgärds – Bas
Max Marcusson – Trummor 

Release date: 4:e November 2023

Skivans bästa: Dark Side Of The Moon, Runnin’ out of time & In Vain

Betyg: 7/10 helt klart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *