Dominum är ett power metal band från Tyskland. Jag tycker inte att dem skiljer sig från andra power metal band utan att de är en i mängden. Men bara för att jag upplever dem som en i mängden så betyder det inte att jag inte tycker om det jag hör, tvärtom jag gillar verkligen det jag hör.

Första låten ”Immortalis Dominum” ger ett bra intryck och den uttrycker verkligen power metal as it finest. Det är snabba gitarrer, synthslinga som går varm, och en trallvänlig melodi. Danger Danger som är andra låten på albumet bjuder även den på snabba gitarrer, syntar men själva ”soundet” på låten upplevs som mystiskt, skulle passa in i en skräckfilm, det som dock skiljer sig ”Hey Living People” från de tidigare låtarna är att gitarrerna är tyngre. Låt 8, 12 och 13 är tre covers. Det är Bad Guy (Billie Eilish), You Spin Me Round, Like a record (Dead or Alive) och Beds are burning (Midnight Oil) och de är imponerande bra, de har lagt deras mystiska skräckfilms prägel på låtarna och dem gör det bra, vilket jag tycker om. Ska man göra covers på andras låtar så ska man göra det på sitt sätt.

Överlag håller albumet en jämn röd tråd från låt 1-13. Det är ett behagligt inslag av synthar, snabba gitarrer och känslan av att befinna sig i en skräckfilm med clowner och zombies är uppenbar.
Gillar du band som Avantasia, Edguy, Hammerfall, Gamma Ray, Gloryhammer, Powerwolf & Freedom Call kommer du definitivt gilla Dominum.

Disclaimer: Det står i beskrivningen av detta albumet att covers av Bad Guy (Billie Eilish) & Beds Are Burning (Midnight Oil) ska finnas med, men på det materialet som jag lyssnar på och utgår ifrån så fanns inte dem med, men efter en sökning på spotify så hittade jag dem, och de kommer få vara med i denna recension.

Artist: DOMINUM
Titel: Hey Living People
Genre: Power Metal
Bästa spår: Immortalis Dominum & Hey Living People
Skivbolag: Napalm Records
Releasedatum: 2023-12-29

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *