Recension – Jason Bieler and The Baron Von Bielski Orchestra – Songs For The Apocalypse

2021 Januari månad har ett mästerverk redan landat! Rakt in i våra själar, sinnen och hjärtan kommer albumet ”Songs For The Apocalypse” som en riktig äkta höger att träffa oss i magen med en fantastisk mix av genialitet, musikalitet och en mix av låtar som är så varierade fast med kvalitet att man tror inte det är sant. Gillar man band som Rush, Queen, Marillion, Supertramp samt en viss artist vid namn F. Zappa kommer ni gilla detta album.

Det är upp och ner från Heavy metal till bombastisk pop/rock symfoni av högsta klass. Man liksom tappar andan. Hur kan killen leverera på detta sätt!? Han har ju i princip fixat allt själv från sång till instrument. Men givetvis, om man ska producera ett verk av klass är det bra att låna in lite kompisar inom branschen! Den läxan har Jason Bieler gjort! Han har flera artister/musiker som bidragit till att albumet mer eller mindre blivit fulländat! Så nu förstår ni att han lagt till ”The Baron Von Bielski Orchestra” på omslaget. Vi snackar Todd La Torre (Queensryche), Dave Ellefson (Megadeth), David Townsend och Pat Badger (Extreme) som några av de artister som bidrar.

Jason Bieler har tidigare varit medlem i band som ”Saigon Kick”, ”Talisman”och ”Super Transatlantic”. Så vi pratar om en erfaren musiker och sångare som skapat detta album av hög klass. Albumet är en härlig mix av det bästa du kan få på en trerättersmeny om vi nu ska prata musikalisk gastronomiska höjder! 
Visst! Det är inte lättlyssnat och det är bra om man gillar de sen tidigare nämnda experimentella band och gör man det är det ”all in” efter några lyssningar!

Dessutom är texterna också i en klass för sig. Man inser det finns en ”röd tråd” genom hela albumet. Jag känner det finns ett djup och att texterna vill säga oss mer utöver musiken!? Det är raka låtar, det är tunga låtar, det är låtar som kräver ens intresse och faktiskt får en att inse att musik inte bara är en treminuters tralla på radion utan kräver ett engagemang från den som lyssnar.

Allt detta lyckas Jason och hans vänner mästerligt med! 


Redan årets album!? Ja året har ju börjat rätt bra med ”Songs For The Apocalypse” och Jason Bieler and The Baron Von Bielski Orchestra helt klart! En fantastisk musikalisk resa är det vilket fall som helst vi får serverat och jag vill bara tacka för musiken och när åker vi igen mot nya äventyr!?

Genre: Hårdrock.  
Skivbolag: Frontiers Music.
Release: 22/1 2021.  
Bästa Låtar: Apology, Down In A Hole och Beyond Hope.  
Betyg:

 
/Mattias ”Mp3” Petre.

Liked it? Take a second to support The Maloik Rock Blog on Patreon!