Silent Skies är Tom S Englund och Vikram Shankars musikprojekt som idag släpper sitt tredje album Dormant.Samarbetet är en lyckträff och de har tillsammans skapat både musik för lyssnande men de har också fått göra musik till spel och andra spännande projekt.

På det här tredje albumet har de tagit sin musik till en ny nivå genom att integrera fler instrument och kanske lutar sig lite mer åt det rockiga hållet än det de släppt tidigare.

I låtar som Construct och New Life visar Englund varför han är en så uppskattad sångare genom att förmedla känslor på ett makalöst enkelt men ändå djupt och rutinerat sätt. Reset och Tides lyfter deras förmåga att skapa något eget och stillsamt som ändå lämnar starka spår i lyssnaren. Det är ganska coolt att höra utvecklingen sedan tidigare plattor och det finns en hel del saker som sticker ut i jämförelse. Bandet själva beskriver det som ”conversations with life, about life”.

Är man sugen på att lyssna på något som sticker ut men som ändå har de där sköna dragen av Englund är det klart värt att lyssna igenom den här plattan.

Dormant tracklisting:

Construct

New Life

Churches

Just Above

The Clouds

ResetTides

The Real Me

Light Up The Dark

Dormant

The Last On Earth

The Trooper (Bonus Track)

Dancing In The Dark (Bonus Track)

Numb (Bonus Track)