Reportage – Scandirock Melodic 2022

Äntligen efter två års väntan får vi uppleva detta arrangemang som skulle gått av stapeln våren 2020. Dock kom ett virus i vägen som satte musikevent i totalt mörker och tystnad fram till slutet av 2021. Så det var med höga förväntningar man cyklade iväg till Vegabryggeriets lokaler för att i två kvällar njuta av inhemsk rockmusik. Tre band på fredagen och sex band på lördagen. 

Scandirock Melodic 2022 blev en succé enligt undertecknad redaktör. Det var hundra procent ös från alla band som uppträdde. Arrangörerna bidrog också till hårdrocksfamiljestämning mellan fans och banden som spelade under dessa två kvällar genom att helt enkelt synas och umgås med både band och fans på ett härligt sätt! 

Mycket lyckat arrangemang som jag  hoppas dyker även nästa år för då tror jag det också blir lite fler folk som kommer dyka upp då jag tror de rockare som var där kommer prata inför vänner och deras bekanta att Scandirock Melodic 2022 var grymt bra, trevligt och inte minst bjöd på bra musik och god öl och mat från Vegabryggeriet! 

Mitt enda minus är att ljudet inte var alltid bra vilket kan bero på ljudtekniker och själva lokalen. Dock var ljudet bra mycket bättre på lördagen än på fredagens tre bandspelningar. Men för mig var detta en helt underbar helg  med fantastiskt bra band och som sagt go stämning som Vegabryggeriets personal och goda öl nog starkt bidrog till också tillsammans med alla musikälskande gäster! Stort tack till alla som deltog och bidrog till att Scandirock Melodic med stor sannolikhet även kommer tillbaka 2023!?

Nu lite korta kommentarer om de som lirade i helgen på Ringön Hisingen Göteborg i Vegabryggeriets lokaler:

Cowherence: Ungt lovande band med en mycket bra sångerska och bra trummis som kan sin sak. De levererar på scen och detta kan bli spännande att följa framöver!? Synd på dåligt ljud där sången dränktes för ofta av bas och trummor. Men tummen upp för deras gig och det förtjänar de!

Age Of Reflection: Riktigt bra AoR band som lirar högoktanig hårdrock och man får även publiken att tända till framför scenen. Ett band värda att lyssna på helt enkelt!

Seventh Crystal: Band med attityd! Släppt två album och de har scenvana så det räcker om man säger så. Kompetent band som lätt skulle klara att spela inför större publik som förband till något megaband på en arena. De rockar med tyngd och levererar bra låtar när de öser på med musiken!

Flight Of Icarus: Ett projektband som kör med keyboard och basslingor men det funkar bra för musiken talar sitt språk ändå eller hur!? Två kvinnliga frontsångare som sjunger fantastiskt bra uppbackade av två gitarrister och en trummis. Överraskande bra enligt min åsikt. De imponerade som första band ut på lördagens spelningar!

Cruzh: Larmande hårdrock med bra tryck under hela spelningen. Rakt in i kaklet på rent fackspråk! Man hade även fans som kommit hela vägen från Schweiz så respekt på det. Svensk hårdrock lever kan man säga efter Cruz spelning!

Captain Black Beard: Kvällens första riktiga AoR band som levererar äkta klassisk melodiös hårdrock. Extra plus för Keybordisten på scenen som blir extra allt för spelningen! En mycket bra spelning av kaptenen och hans besättning!

Creye: Började lite segt men efter två låtar lyfter bandet rejält och avslutade starkt till sist.  Publiken gillade det de såg och hörde det märktes. Ett bra kompetent  band med hög musikalisk nivå. AoR  på fullt allvar musikaliskt om man säger så! 

Osukaru: Tight bra band som också spelar klassisk AoR med mycket körsång som lyfter låtarna. 80 talet möter 2020 talet i en bra mix och ett band som kan sin grej på scen och låter musiken tala istället för att lägga massa energi med att hoppa runt och studsa runt som en Paul Stanley på 80 talet om ni förstår andemeningen! ? Väldigt bra spelning från början till sista låt.

Roulette: Lördagens sista band och som de levererade! Man ville typ de skulle köra på tills solen gick upp över älven och Vegabryggeriet. 100% rak rock från första till sista låten…Tack Roulette för en mycket bra spelning som var värdig att få avsluta detta mysiga Scandic Melodic Rock med bravur! Välkomna tillbaka till Göteborg! 

/Mattias “Mp3” Petré.

Liked it? Take a second to support Pauline Pousar on Patreon!