”Velvet Insane är den perfekta mixen mellan klassisk glamrock som Sweet och mer poppiga rockband som The Ark. De kan tilltala en extremt bred målgrupp utan att tumma på sin integritet.” – Martin Gustafsson, Republic 66

Velvet Insane är glamrockbandet från Östersund som varit extremt svåra att undgå de senaste åren, då detta gäng har en förmåga att dyka upp där du minst anar det. 2021 släpptes den hyllade plattan Rock ’n’ Roll Glitter Suit (Sound Pollution Distribution) där Nicke Andersson (The Hellacopters, Lucifer m.fl.) och Dregen (The Hellacopters, Backyard Babies) gästade, vilket gav ringar på vattnet. Efter detta har bandet turnerat flitigt, men även varit med och dragit igång KISS-hyllningen Carr Jam – 21 samt välgörenhetsprojektet Save The Noize. Efter att Velvet Insane anlitade Republic 66 som PR-byrå i mars växlar man nu upp samarbetet då Republic 66 valt att ingå ett managementavtal med bandet.      

BAKGRUND OCH HISTORIA
Superheta Velvet Insane har sannerligen blivit ett namn att räkna med på den svenska rockscenen. Efter den självbetitlade debutplattan 2019 har de turnerat så mycket de bara kunnat och samarbetat i olika former med Bruce Kulick (ex-KISSGrand Funk Railroad m.fl.), Ryan Roxie (Alice Cooper), Jesper Binzer (D-A-D) och många fler. Bandet har en förmåga att få saker att hända, så det är bara att åka med.

På senaste kritikerrosade plattan Rock ’n’ Roll Glitter Suit som släpptes 2021 genom Sound Pollution Distribution gästar både Nicke Andersson (The HellacoptersLucifer m.fl.) och Dregen (The HellacoptersBackyard Babies) på singeln Backstreet Liberace, som snabbt blev bandets mest spelade låt på Spotify. Inte så konstigt då det är en tidlös partydänga som får dig att vilja dansa på borden och vara uppe hela natten.

Utöver bandets stomme Jesper Lindgren (gitarr), Jonas Eriksson (sång) och Ludvig Andersson (bas) vet man aldrig vilka som dyker upp på scen när bandet spelar live, exempelvis har självaste Andreas Kleerup vid tillfälle hoppat in på trummor till mångas förvåning. Det man däremot alltid vet är att det kommer svänga så man får träningsvärk!

Att Velvet Insane med sin unika entreprenörsanda dessutom varit med och dragit igång såväl KISS-hyllningen Carr Jam – 21 som välgörenhetsprojektet Save The Noize säger något om bandets förmåga att själva få saker att hända. ”Vi förstod tidigt att ingenting kommer gratis i musikbranschen, så att hitta rätt samarbeten och jobba stenhårt har varit vår strategi från dag ett. Våra sidoprojekt är exempel på saker vi verkligen brinner genuint för, men om det kan hjälpa Velvet Insane framåt så är det såklart en win/win” säger Jesper Lindgren.  

REPUBLIC 66 OCH FRAMTIDEN
I början av 2022 blev Republic 66 kontaktade av Velvet Insane, då bandet i första hand ville ha hjälp med PR och marknadsföring. Efter att ha kommit överens om en fungerande arbetsform tillsammans med Republic 66 så har bandet jobbat kontinuerligt med främst Martin Gustafsson. Då Martin sedan tidigare är manager åt banden Eradikated och Sister föll det sig naturligt att även ta sig an Velvet Insane efter att samarbetet fungerat väldigt bra från start. ”Jag ser ett unikt driv i Velvet Insane och de är verkligen den perfekta mixen mellan klassisk glamrock som Sweet och mer poppiga rockband som The Ark. De kan tilltala en extremt bred målgrupp utan att tumma det minsta på sin integritet. Att få äran ta mig an detta gäng som manager känns helt rätt och otroligt kul, då det är mycket spännande som händer runt bandet just nu” utvecklar Martin.

I skrivande stund håller Velvet Insane på att spela in en ny platta med legendariska Tomas Skogsberg som producent i hans Sunlight Studios, där många klassiska album tagit form. ”Ni som gillade vår förra platta har verkligen något att se fram emot. Att ha Tomas som producent känns väldigt inspirerande då han kan genren och bygger upp en snygg ljudbild därefter! Vi har återigen med Sulo Karlsson som låtskrivare vilket också betytt mycket för produktionen” säger Jonas Eriksson. Även denna skiva kommer att släppas genom Sound Pollution Distribution under 2023. Nya släpp med såväl Carr Jam – 21 som Save the Noize är också på gång parallellt och den 9 november drar Velvet Insanes tredje Spanienturné igång.

”Vila kan man ju göra när man blir gammal” avslutar Jesper. Det finns ingen anledning att tvivla på att han menar 100% allvar. Detta gäng kommer du garanterat se mer av framöver. 

Maila Martin Gustafsson för pressmaterial och mer info: martin@republic66.com

VELVET INSANE

Jonas Eriksson – sång 

Jesper Lindgren – gitarr

Ludvig Andersson – bas