Rock Dance Theater by Anna Achimowicz.

I fredags kväll innan huvudakterna Stagman gick på scenen på Harry B James fick bloggens utsända bevittna ett kort uppträdande av Anna Achimowicz och hennes skapelse Rock Dance Theater. Rock Dance Theater är enkelt uttryckt ”Dansteater Till Rockmusik”. Vi vänder oss till Anna som beskriver närmare.

Rock Dance Theater:

Är ett föreställningskollektiv som sammansmälter rockgitarrdriven musik, fysisk dansteater och mode, och uppträdder under namnet Rock Dance Theatre sedan 2017. Rock Dance Theatre skapar fusionen av modern dans, gitarrmusik och visuellt mode i en föreställning, en hybrid-show där dansare och musiker är interaktivt kopplade till varandra. Skapad av dansaren och koreografen Anna Marika Achimowicz och multiinstrumentalisten Viktor J. Kuznetsov.

Anna Achimowicz har arbetat sedan 2004 som bland annat dansare, koreograf och lärare. Rock Dance Theatre är det senaste omfattande projektet som hon presenterar och spelas på festival, klubb eller utomhus scener i Polen, Österrike och Sverige. Hon skapar det i samarbete med artister från den musikaliska miljön, mode eller teater, eller till och med film.

Anna styliserar också MariQua mode & design och FRIX rockkläder, driver workshops och masterclasses med modern dans och fysisk teater. Nedan kan ni se ett urval av produktioner bland annat On Edge” och ”Tribute to Rock n Roll” som presenterades för Polen och Europa och stöttas av Eric Dover (USA) känd bland andra från Lost Angels, SEXTUS eller Slash’s Snake Pit.
On Edge: Guitar Battle:

Tribute to Rock n’ Roll:

Satiric Tango (Music Video):

Facebook: https://m.facebook.com/RockDanceTheatre/

Liked it? Take a second to support Magnus Blomqvist on Patreon!