Rockbandet Electric Haze från Umeå släpper efterlängtat debutalbum.

Efter den självbetitlade debut EP:n 2016 som generat över 165 000 streams endast på Spotify, återvänder äntligen Electric Haze med sin första fullängdare vid namn ”Get In Line”.
Med en smakfull blandning av klassisk och modern hårdrock bjuder bandet på ett album med 9 starka låtar som för tankarna tillbaka till 80 och 90-talet. Med inspiration av Deep Purple, Black Country Communion och Rainbow har bandet genom åren skapat ett tydligt och modernt sound. Texterna handlar om depression, ångest, sex eller att vara utanför och missförstådd.

Electric Haze är bandet vars musik väcker känslor som får dig att vilja dansa, älska och festa långt in på småtimmarna. De är ett levande bevis och en påminnelse om att den klassiska rocken är långt ifrån utdöd.
Alla klassiska rockalbum kräver sin ballad och även Electric Haze valt att visa upp hela sitt musikaliska register och släpper som fjärde singel balladen Cavern Of Pain nästa fredag den 2 april med musikvideo.

Tracklist:
01 Succuba
02 WOAH!
03 Get In Line
04 All I Ask For
05 Cavern Of Pain
06 Lest We Forget
07 Too Close To The Truth
08 Clenched Fist
09 Cryin’

BIOGRAFI:

Rockbandet Electric Haze bildades 2014 efter att vännerna Johan (Trummor) & Tommy (gitarr) flyttade de 400 km från Övertorneå till Umeå där de träffade bröderna André (bas) och Anton (Sång). Personkemin i bandet gjorde att de snabbt skrev ihop ett par låtar som togs ut till scenerna i och runt om Umeå.

Debutsingeln ”Master & Slave” såg ljuset 2016 och följdes upp av låtarna ”Endlessly” och ”(Shut Up) Shuffle and Deal”. Singlarna banade väg för den självbetitlade EP:n som släpptes i egen regi på digitala plattformar senare samma år. Med sex starka rocklåtar i bagaget begav sig Electric Haze ut på vägarna med livespelningar runt om i landet.

De uppmärksammades i flera bloggar och webbmagasin vilket gav en fantastisk start för ett relativt nybildat band. Intresset kring Electric Haze har varit stort, endast på Spotify har EPn genererat över 165 000 streams till dagens datum.

Efter att ha etablerat sig som ett nytt rockband med livespelningar och en EP i ryggen började de 2018 att arbeta på sitt första fullängdsalbum “Get In Line”. De bokade tid på Kapten Studio i Umeå och spelade in 9 tunga låtar med texter om depression, ångest och att känna sig utanför och missförstådd. Första låten som skapades; All I Ask For, handlar om maktmissbruk. Den följdes upp av Cavern of Pain som förvandlades från att vara en riffig rocklåt i DIO-anda till en komplex ballad.

När låtarna var inspelade tog Anton, som till vardags jobbar som musikproducent, på sig att färdigställa albumet. Ett noggrant efterarbete med att hitta rätt sound påbörjades. Två år senare den 20 november, släpptes den första singeln Succuba. Låten bygger på en gammal folktro om en kvinnlig demon som besöker män i sina drömmar och förför dem mot sin vilja. Musikaliskt hämtar den inspiration från klassisk rock som KISS, AC/DC och Whitesnake. I samma stund som allt detta händer kontaktas bandet av det nystartade lokala skivbolaget Idle North Records. Det inleds ett samarbete och under våren 2021 släpps bandets debutalbum “Get in line” digitalt samt i fysiskt format på CD och vinyl.

CD & LP PRE-ORDER:
https://electrichazeswe.bandcamp.com/merch

Bandmedlemmar:
Anton Ekström – Sång
Johan Andersson – Trummor
Andre Ekström – Bas
Tommy Töyrä- Gitarr