Rocknytt Indoor flyttas till 2022!

Som de allra flesta redan förstått blir vi tvungna att flytta fram Rocknytt Indoor pga den ökade smittspridningen av covid-19. Det nya datumet ligger ett år framåt i tiden, 8 Januari 2022. Din biljett gäller fortfarande till det nya datumet och behöver inte bytas.

Vi återkommer med mer info kring vad som gäller vid återköp. Men vi hoppas innerligt att du väljer att behålla din biljett!

Stay safe and healthy! ❤

Lördagen den 8 januari 2022 går alltså den andra upplagan av Rocknytt Indoor av stapeln på Valand i Göteborg. Det blir en helkväll med TREAT, GATHERING OF KINGS och JD MILLER.

TREAT är ett av de stora kultbanden i svensk hårdrockshistoria. Bandet albumdebuterade redan 1985 med Scratch And Bite och har totalt släppt åtta studioalbum, varav det senaste, ”Tunguska”, släpptes 2018. Med låtar som ”Get You On The Run”, ”World Of Promises”, ”Take Me On Your Wings”, ”You’re The One I Want”, ”Party All Over”, ”Roar” och ”Skies Of Mongolia” har de satt stort avtryck inom svensk melodiös hårdrock. Ett nytt album håller just nu på att spelas in och det väntas släppas någon gång under 2021.

Treat består av sångaren Robert Ernlund, gitarristen Anders Wikström, trummisen Jamie Borger, keyboardisten Patrik Appelgren och basisten Nalle Påhlsson.

GATHERING OF KINGS fick på grund av coronaviruset och den pandemi som nu råder, ställa in sina exklusiva releasespelningar för det nya kritikerrosade albumet ”Discovery”, bland annat ett releasegig här på Valand.

GOK har sedan de släppte sin superhyllade debutplatta ”First Mission” (2019), spelat inför 10 000 på Sweden Rock Festival och gjort succé på den svenska försäljningslistan för fysiska album där de toppat listorna för både hårdrock och vinyl!

Initiativtagare och ledare för Gathering Of Kings, som liknats vid en svenskt typ av Phenomena eller Avantasia-projekt, är Ron och Nina Dahlgren som till vardags driver Rocknytt.

Gathering Of Kings kommer med följande uppsättning: sångarna Rick Altzi, Jonny Lindkvist, Tobias Jansson, Apollo Papathanasio och Alexander Frisborg, gitarristerna Victor Olsson och Magnus Mild, basisten Mikael Planefeldt, keyboardisten Joel Selsfors samt trummisarna Efraim Larsson och Jonas Källsbäck.

JD MILLER är ett melodiöst hårdrocksband från Borås. De spelar en AOR-doftande melodiös hårdrock som gränsar till metal. Bandet släppte sitt debutalbum ”Grand Intentions” 2014 och uppföljaren ”World War X” kom 2017. Bandets tredje album ”Afterglow” släpptes 2019. Det albumet tog dem ut i Europa som support till Soto.

JD Miller består av sångaren Peter Halldén, gitarristen Elias Fröjd, basisten Mikael Bielinski och trummisen Emil Eriksson.

Kvällens konferencier är Niklas Nordholm från Radio Prime.

Biljetter finns på tickster.com.

Valand och Rocknytt önskar dig varmt välkommen till Rocknytt Indoor 2022.

Liked it? Take a second to support Magnus Blomqvist on Patreon!