Lördagen den 24 september 2022 är det dags för den tredje upplagan av Rocknytt Indoor på Valand i Göteborg. På scen står Gathering Of Kings, Art Nation och Saffire.

GATHERING OF KINGS slog igenom stort 2019 med debutalbumet ”First Mission” och debutspelningen på Sweden Rock Festival samma år drog en storpublik på ca 10 000 pers. Sedan dess har man gett ut ytterligare två kritikerrosade album. ”Discovery” från 2020 och ”Enigmatic” som släpptes den 29 juli i år.
”Ett svenskt Phenomena eller Avantasia” är väl det närmaste man kan kalla Gathering Of Kings som levererar melodisk hårdrock i yppersta världsklass och det är utan tvekan en av mest heta akterna på den svenska rockhimlen, just nu.

ART NATION är bandet som på kort tid har etablerat sig som ett av Sveriges och Europas mest hyllade moderna hårdrocksband. Sedan starten 2014 har bandet byggt upp ett minst sagt imponerande CV. Bandet har tilldelats nomineringar som Årets Svenska Grupp, Årets Liveakt och Årets Svenska Genombrott i ett av Sveriges största musikpriser. I spetsen ser vi sångaren och låtskrivaren Alexander Strandell som vi kunnat se i flera TV-program som Lotta På Liseberg, Idol och Bingolotto med mera. Bandet jobbar just nu på sitt fjärde album.

SAFFIRE lirar old school hårdrock från 70- och 80-talet, i en modern tappning. Stort fokus på starka refränger och läckra melodislingor. Göteborgsbandet släppte nyligen sin hyllade fjärde platta ”Taming The Hurricane” via det grekiska bolaget Rock Of Angels Records. Det här blir bandets första spelning efter pandemin.

Tider: TBA

Spotify: https://open.spotify.com/playlist/2awwY34PeJYJOrnH5hDfTe?si=ac6bceff2dd84739