Den respekterade danska hårdrockssångaren/låtskrivaren Ronnie Atkins Official från Pretty Maids har tillkännagett det kommande släppet av sitt nya studioalbum, ”Make It Count” den 18 mars 2022. En ny singel och video, ”Unsung Heroes” släpps idag.

Se videon HÄR:

Det elektrifierande melodiska hårdrocksmästerverket ”Make It Count” släpps nästan ett år på dagen efter släppet av Atkins sista soloalbum, kritikerrosade ”One Shot”. Istället för att överdriva från skivbolaget låter vi Ronnie berätta historien om ”Make It Count” med sina egna ord.

”Jag och mitt fantastiska team av musiker följde exakt samma procedur som vi gjorde med ”One Shot”, eftersom jag fortfarande känner att jag tävlar mot tiden på grund av min diagnos. Så jag skickade i princip mina låtar till Chris [Laney , producent], som sedan skulle jobba på en demo. När vi var nöjda med arrangemangen spelade jag in sången och sedan lade de enskilda musikerna ner sina spår. Jag hade redan en del idéer från när ”One Shot” var släpptes i mars 2021 och fortsatte att skriva av och på under våren och sommaren 2021. Albumet spelades sedan in mellan april och oktober 2021″, förklarar Atkins.

”Låt mig också säga att jag mådde ganska bra under hela processen, åtminstone fysiskt. 🙂 Och den här gången hade jag chansen att faktiskt träffa några av musikerna personligen eftersom Covid-19-restriktionerna inte var lika tuffa som de var redan 2020 när vi spelade in det senaste albumet”, tillägger Atkins.

När det gäller musiken, säger Ronnie, ”Återigen var det en ganska lätt process!! Vissa av låtarna skrevs på piano och några av dem på gitarr. Jag skriver som jag skriver, vilket betyder att melodierna och överlinjerna är första prioritet Om jag känner att jag fått en bra låt med rätt ackordstruktur och en stark melodi som fastnar i mitt huvud, då vet jag att jag är på väg mot något bra och därifrån kan det bara bli bättre. :-). Och det är då jag skickar den vidare till Chris Laney, som sedan lyssnar på den med nya öron och återkommer med sin input om arrangemanget och ytterligare småbitar. Som sagt, det är en lättsam process eftersom vi” är på samma sida och det är ett bra sätt att samarbeta på. Stilmässigt är det i princip bara melodiska pop/rocklåtar, så att säga, som vi förvandlar till något som passar dem som följt mig under alla år. För mig, en bra låt är en bra låt och då är det en fråga om hur man slår ihop den.

Han fortsätter, ”Slutligen, det fantastiska med att göra det här är att jag inte behöver bråka med någon om det är för pop eller för lätt, etc. Jag gör som jag gör, för det är vad jag gillar och jag är min egen chef för dessa soloalbum och därför också den enda som tar ansvar om det inte lever upp till folks förväntningar. Men, det är vad jag vill göra i det här skedet av mitt liv och jag tror att jag är övertygad om att ” Make It Count” är ett fantastiskt melodiskt rockalbum och jag hoppas att fansen inte blir besvikna.”

När det gäller de lyriska teman på albumet, säger Ronnie, ”Texterna är alltid den svåraste delen av ett album ur mitt perspektiv! Det är mycket lättare för mig att skriva en låt än en text, om jag ska vara ärlig. Men det varierar såklart. Ibland har du redan titeln och ämnet när du skriver låten och andra gånger har du bara slut på idéer. Den här gången var det tufft ibland eftersom mina hälsoproblem på något sätt finns i mitt undermedvetna 24/7. Oavsett vad jag gör, konfronteras jag med det varje dag på ett eller annat sätt. Så, vissa av låtarna berör den här frågan såklart, kan inte hjälpa det. Som sagt, jag försöker också ge det är en positiv twist, vilket betyder att vi bara måste få ut det bästa av livet och älska den vi är med medan vi är här. Det är helt enkelt omöjligt att skriva om sex, droger och rock’n’roll eller vad som helst som lever med en livshotande sjukdom och en dolk som hänger ovanför ditt huvud!!! Eller så är det åtminstone för mig! Så slutsatsen, jag antar att det lyriska innehållet på det här albumet är en del om ovannämnda ämnen, klimatet och i allmänhet ämnen som är vettiga för alla utan att vara politiska.”

Sedan starten av sin rock’n roll-resa med Pretty Maids har Ronnie Atkins konsekvent begåvat fans med högkvalitativ, melodisk rock och ”Make It Count” levererar igen.

Lineup:
Ronnie Atkins: Lead and backing vocals
Chris Laney: Rhythm & Lead guitar, keyboards
Allan Sørensen: Drums
Pontus Egberg: Bass
Morten Sandager: Keyboards
Linnéa Vikström Egg: Backing vocals
John Berg: Guitars
Oliver Hartmann: Guitars
Pontus Norgren: Guitars
Anders Ringman: Acoustic guitars

Tracklist:

 1. I’ve Hurt Myself (By Hurting You)
 2. Unsung Heroes
 3. Rising Tide
 4. Remain To Remind Me
 5. The Tracks We Leave Behind
 6. All I Ask Of You
 7. Grace
 8. Let Love Lead The Way
 9. Blood Cries Out
 10. Easier To Leave (Than Being Left Behind)
 11. Fallen
 12. Make It Count

Förbeställ/spara ”Make It Count” på CD/LP/Digital HÄR: https://orcd.co/atkins

https://www.facebook.com/RonnieAtkinsOfficial
https://www.instagram.com/ronnie_atkins_official