2016 gjorde Roxette vad vi trodde skulle bli de sista konserterna någonsin. Nu tar duons frontman, låtskrivare och grundare Per Gessle över stafettpinnen och ger sig ut på vägarna igen. Det är snart fem år sedan Roxette förlorade Marie Fredriksson i cancer. En förödande förlust. Det lämnade både familj, vänner och fans i sorg.  Deras arv av låtar har fortsatt att frodas och streamas, spelas och avnjuts ständigt av gamla och nya supportrar runt om i världen.  

2025 kommer vi att få se en live-revival av denna massiva katalog, allt skrivet av Per Gessle, när han tar Roxette-bandet tillbaka på scenen för att göra det han älskar mest; framföra sina låtar live inför en hängiven publik.  

Per och Roxette-bandet får sällskap på scenen av den svenska sångerskan och megastjärnan Lena Philipsson.  

Per säger: ”Det här handlar om mina Roxette-låtar, den här enorma bunten med musik och texter som jag har skrivit i över tre decennier. Jag startar inte en ny duo. Marie kommer alltid att vara oersättlig. Men jag är verkligen lyckligt lottad som har hittat en fantastisk röst och en briljant artist i Lena Philipsson. Jag var med och skrev Lenas första stora hit redan 1986 och hon är en av de starkast lysande stjärnor Sverige någonsin har haft. Jag är oerhört stolt över att hon vill följa med mig på min vandring för att hålla Roxettes arv vid liv.” 

Lena säger: ”Jag är både förväntansfull och förväntansfull över att få ge mig ut på den här turnén. Jag ser verkligen fram emot att jobba med Per – han är en fenomenal låtskrivare och en aldrig sinande musikalisk kraft.”  

Roxette-bandet kommer att bestå av Christoffer Lundquist, Magnus Börjeson, Magnus ”Norpan” Eriksson, Dea Norberg samt de ursprungliga Roxette-ikonerna Clarence Öfwerman och Jonas Isacsson. Nio år efter den senaste turnén går ”Roxette in Concert” av stapeln i Kapstaden, Sydafrika. 

Tour dates:

February 26     Cape Town, Grand Arena GrandWest, South Africa

February 28     Pretoria, SunBet Arena Time Square, South Africa

March 5             Perth, Kings Park, Australia

March 7             Melbourne, Margaret Court Arena, Australia

March 8            Sydney, ICC Sydney Theatre, Australia

March 9             Wollongong, WIN Entertainment Centre, Australia

March 11          Adelaide, Adelaide Entertainment Centre, Australia

March 13          Hobart, Mystate Bank Arena, Tasmania

March 15          Hunter Valley, Bimbadgen, Australia March 16          Mount Cotton, Sirromet Wines, Australia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *