2022 blev ett rekordår ur nästan alla perspektiv och kurvorna pekar fortsatt försiktigt uppåt när Liseberg öppnar portarna om bara 11 dagar. Men trots ökad omsättning, gästnöjdhet och fler och fler upplevelser, finns det statistik efter pandemin som inte är lika tillfredställande. Antalet gäster som kommer från göteborgsregionen har blivit färre.

I 100 år har Liseberg varit göteborgarnas park men efter pandemin har besökarna från göteborgsregionen blivit färre. Med bland annat kapacitetsbegränsningar och rekommendationer om förbokning har Liseberg fått kritik från olika håll om att man tappat vissa delar av erbjudandet och enkelheten. Som ett direkt svar på det lanseras nu en lång rad evenemang och erbjudanden för att göteborgarna ska återupptäcka parken och känna att den verkligen är deras igen.

– Liseberg växer och blir en allt större destination, men vi får inte glömma våra trognaste supportrar och ägare – göteborgarna. Det är med dem Liseberg börjar och slutar, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg.

När Liseberg nu öppnar jubileumsportarna den 22e april kan göteborgarna, se fram emot en säsong fylld av aktiviteter som tagits fram specifikt med dem i åtanke. Den stora satsningen blir de fyra jubileumshelger, med olika inriktning men med en göteborgsk målgrupp, som kommer genomföras under sommarsäsongen. Ett av dessa kommer att gå i hårdrockens tecken.

Pressbild.

MetAle 26 – 27 maj

En helg med hantverksöl och hårdrock

Under MetAle 26 och 27 maj kommer hela Hamnområdet att bubbla och pysa av evenemang som har med hantverksöl och lokala mikrobryggerier att göra. Man kan gå på ölsafari, köpa provsmakningsbiljetter, äta gott, lyssna på föredrag och panelsamtal. På kvällarna blir det musik med göteborgsbanden Bombus på fredagen och Hardcore Superstar på lördagen.

  • Ingår i entrébiljetten. Provsmakningsbiljetter finns att köpa på plats.
  • Ingen åldersgräns.

https://www.liseberg.se/metale

Fotograf: Nora Lorek