Save The Noize V2 firar två år! Hjälp oss fira att låten och musikvideon firar två år idag. Även om låten släpptes på grund av pandemin, är den minst lika aktuell idag med tanke på hur världen är ur led med krig och orättvisor. Låten sprider fortfarande hopp och kärlek. Tillsammans kan vi “Save The Noize”. Dela gärna musikvideon och hjälp oss pusha att den fyller två år:

Bakgrund till låten och projektet:

Save The Noize är ett välgörenhetsprojekt startat av Rasmus Harnesk Wiklund (Rockflödet Pocast, Hårdrock – För Fan! – Podcast, Corey Duvette, Veritas) & Jesper Lindgren (Velvet Insane, Carr Jam – 21) i slutet av 2020. Projektet startades i förmån för Musikerförbundets krisfond. I april 2021 släpptes låten “Save The Noize”, skriven av Erik Modin (Wildness), på digitala streamingtjänster samt med en tillhörande musikvideo via Sound Pollution. Låten producerades av Roger Bergsten (Nevo Studios), mastrades av Thomas Plec och tillhörande musikvideo producerades av Gustav Kronfelt som gjort musikvideor åt bland annat Dregen och Electric Boys. Covid – 19 slog hårt mot alla, inte minst mot musiker i Sverige och runt om i världen. Musiker från USA, Sverige, Norge och Danmark kom därför samman i Save The Noize i förmån för att samla in pengar till välgörenhet. Likt Swedish Metal Aid 1985 eller Hear ’n Aid 1986, där musiker gick ihop för välgörenhet, men denna gång kom musiker ihop för att rädda sin egen musikbransch och vad som ger dem bröd på bordet. Artister som gästade denna moderna och samhällsrelevanta låt var bland annat Tony Harnell (TNT), Jesper Binzer (D.A.D), Åge Sten Nilsen & Trond Holter (WIG WAM), Pontus Norgren (Hammerfall) och Ryan Roxie (Alice Cooper). Totalt kom ett 30-tal musiker samman för denna gemensamma sak.

Efter denna låt släpptes ytterligare en version av Save The Noize vid namn Save The Noize V2, en renodlad uppföljare till första låten. Det var samma låt men i en helt ny tappning. Färre artister gästar men större namn fick ta plats, med fokus på den internationella marknaden. Med denna version och med tillhörande musikvideo speglade vi att ljuset i tunneln äntligen var här. Musiker kunde sakta men säkert börja komma ut och spela, resa längs med vägarna och komma tillbaka till sina jobb. Vi skänkte hopp och visade på att vi tog oss igenom detta, tillsammans, i förmån för Musikerförbundets krisfond.

Lineupen för Save The Noize 2 bestod av:
Dee Snider – Sång (Twisted Sister, Solo)
Michael Starr – Sång (Steel Panther)
Johnny Gioeli – Sång (Hardline)
Howie Simon – Sång/Gitarr (Jeff Scott Soto, Stryper)
Kee Marcello – Gitarr (Ex Europe, Kee Of Hearts, Out Of This World).
Jimmy Jay – Bas (H.E.A.T)
Eric Bazilian – Sång (The Hooters)
Martin Thomander – Gitarr (Electric Boys)
Per Soläng – Trummor (Corroded)
Chaq Mol – Gitarr (Dark Funeral)
Martin Sweet- Sång (Crashdiet)
Niklas Isfeldt – Sång (Dream Evil)
Nalle Colt – Gitarr (Vintage Trouble)
Carl Sentence – Sång (Nazareth)
Jens Werner – Rytmgitarr (Veritas)
Corey Duvette (Rasmus Harnesk Wiklund) – Bakgrund & körstämmor (Veritas, solo)
Jesper Lindgren – Rytmgitarr (Velvet Insane, Carr Jam – 21)
Alex Kron – Keyboard/Organ (Bad Baron)
David Åkesson – Bakgrund & körstämmor. Arrangemang av körer/stämmor. (Qantice)

Låten producerades av Roger Bergsten (Nevo Studios) och mastrades av Thomas Plec. Musikvideon är skapad av Martin Sweet (Crashdiet). Omslaget är skapat av Michelle Rudolfsson.

Save The Noize 2 släpptes med tillhörande musikvideo den 19:e november 2021.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *