1 november släpper den legendariska sångaren Jesper Binzer ett eget öl bryggt på Brygghus 19 i Karlshamn.
Ölet som är en IPA har tagits fram i samarbete med Jesper Binzer, Dan-Magnus med personal på Brygghus 19, musikern Jesper Lindgren från Velvet Insane och den svenska ölprofilen Robert Andersson.

Jesper Binzer har en lång karriär i musikvärlden och är sedan 1982 sångare i det legendariska bandet D-A-D (Disneyland After Dark).

Jeg sagde om vi sku gøre en øl m mit navn skulle det være min første forelskelse – mit første skridt ind i Craft øllets univers : en crisp classic West coast IPA.
The gateway drug til alt det fantastiske øl der findes nu – så kan vi få folket med os ind i sure sours og svarte psykedelia øl efteråt…
Men nu starter vi rejsen ind i craftbeer med min first love – IPAen!!”
– Jesper Binzer

Jag frågade Jesper Lindgren som gjort ett musikprojekt med Binzer om vi skulle göra ett öl tillsammans med Binzer. En timme senare svarade Binzer att han ville vara med. Jag har ju lyssnat på D-A-D sedan tidig tonår, så det känns både fantastiskt roligt och overkligt att få skapa ett öl tillsammans med en av sina stora idoler.”
– Robert Andersson

”Ölen vi nu lanserar är en humledriven hazy west coast IPA. Alltså en ölstil som bryggdes på amerikanska västkusten tidigt i craftbeervågen. Save Your Soul är skapad med både klassiska och moderna humlesorter. Att få göra detta tillsammans med Jesper Binzer och resten av gänget är en stor ära. Alltså att överhuvudtaget komma på tal som bryggeri ser jag som ett kvitto på allt vårt arbete med förbättringar o kvalitet. Riktigt riktigt jävla kul!”– Dan-Magnus Svensson

För den som inte kan hålla sig till den 1 november så kan vi avslöja att Save Your Soul IPA har smygpremiär på Växjö Ölfestival den 2 oktober och säljstart 1 november på Systembolaget men kommer att finnas tillgänglig för svenska restauranger och den danska marknaden redan i oktober.