Släpps 4 FEBRUARI 2022. NY SINGEL "CARPE DIEM (SEIZE THE DAY)" UTE NU!


Den 4 februari 2022 kommer Sax släppa sitt 23:e studioalbum, Carpe Diem, genom Silver Lining Music, och uppmärksammar alla som någonsin känt något annat. Att de förblir både avantgarder och mästare inom British Metal. Albumet består av 10 titaniska låtar som är deras mest dynamiska release på många år.

"Allt börjar med riffet", säger frontmannen och medgrundaren Biff Byford, "om riffet talar till mig, då är vi på väg. Det är ett väldigt intensivt album, och allt beror på att kärnan i en bra metallåt är riffet som startar den, och det här albumet har massor av dem."

I dag släpper det lös titelspåret, detta är Saxon när det är renaste och mest definitiva; aggressivt paradera den rena metallflaggan och bönfalla gamla och nya fans att samlas och fira det allra bästa från både Saxon och genren själv.
"På latin betyder det "gripa dagen" och jag tycker att det är bra att säga;" fortsätter Biff "det är vad romarna brukade säga till varandra regelbundet, tydligen, att jag aldrig hade träffat någon, jag skulle inte veta det! Men vi ska göra Seize the Day-världsturnén, albumets Carpe Diem, den här låten heter "Carpe Diem (Seize the Day)" och det är så starkt att säga."

Lyssna på/se "Carpe Diem (Seize the Day)" här

Carpe Diem kommer att finnas tillgänglig i en mängd olika format och förbeställningar kan göras på denna plats

https://smarturl.it/SAXONCARPEDIEM

Producerad av Andy Sneap (Judas Priest, Exodus, Accept och Priest-gitarrist) på Backstage Recording Studios i Derbyshire med Byford och Sneap som ansvariga för mixning och mastering. Ett album som kommer att tända glädjen hos trogna supportrar och locka en helt ny legion till den saxiska gruppen!
"Vi vill att varje album vi gör ska bli platina", säger Biff trotsigt. "Vi gör aldrig ett album som vi inte förväntar oss vara fantastiskt eftersom det inte finns några lagrar här, och som band försöker vi alltid göra något lite nytt, lite vågat. Jag älskar snabb metal som "Princess of the Night" och "20 000 Feet", och jag försöker ta in den stilen av Saxon i musiken nu, men i en mer modern stil. Vi låter inte som ett gammalt band på skivor eftersom vi inte är det När vi sitter tillbaka på våra tidigare framgångar försöker vi alltid göra ett fantastiskt album
Uppkomsten av Carpe Diems våldsamma intensitet ligger i två extremt betydelsefulla livshändelser - "Det har varit två svåra år", säger Biff med stor underdrift, "eftersom jag fick hjärtinfarkten redan i september 2019. Och sedan slog Covid till två eller tre månader senare, men som tur var började vi skriva och spela in det här albumet innan Covid. Vi gjorde trummor i Tyskland och vi gjorde gitarrer på olika ställen. Jag skrev mycket när jag låg i sjukhussängen och vi ägnade ganska lång tid åt att skriva och ordna de idéer som vi alla hade. Jag tycker att det är ett väldigt intensivt album, och kanske kommer en del av den intensiteten från frustrationen över att inte kunna göra någonting under Covid-perioden."

Carpe Diem Track Listing:

 

 1. Carpe Diem (Seize the Day)
 2. Age of Steam
 3. The Pilgrimage
 4. Dambusters
 5. Remember the Fallen
 6. Super Nova
 7. Lady In Gray
 8. All for One
 9. Black is the Night
 10. Living On the Limit

SAXON
BIFF BYFORD
 – Vocals
PAUL QUINN – Guitar

NIGEL GLOCKLER – Drums

DOUG SCARRATT – Guitar

NIBBS CARTER – Bass

Produced by Andy Sneap and Biff Byford

Album mixed and mastered by Andy Sneap

COVER ART BY PAUL R. GREGORY