FÖRSTA SINGELN ”THE FAITH HEALER” UTE NU!

Brittiska Heavy Metal-legenderna Saxon släpper den första singeln, ”The Faith Healer”, från kommande More Inspirations – som släpps den 24 mars via Silver Lining Music.

Efter släppet av Inspirations 2021 är More Inspirations den andra ”deep dish”-serveringen av de influenser som har matat den mäktiga Saxons oerhört framgångsrika 40+-åriga karriär. Den första singeln är en häpnadsväckande version av The Sensational Alex Harvey Bands ”The Faith Healer”.

Frontman Biff Byford kommenterar ”Vi brukade se The Sensational Alex Harvey-bandet spela det här förr i tiden, de började uppsättningen med det, en så fantastisk låt och fantastiskt band… stort inflytande!” Oavsett om du blir vild med The Animals ”We’ve Gotta Get Out Of This Place”, släpper loss en högoktanig version av Alice Coopers ”From The Inside” eller ger en grym hyllning till KISS ”Detroit Rock City”, Mer Inspirations är en glädjefylld resa in i ljuden som galvaniserade Barnsley-pojkarna och fortsätter att snurras på hemmastereo och turnébussar.

Producerad av sångaren/medgrundaren Biff Byford, med Seb Byford som hjälper till att spela in musiken tillsammans med mixeringenjören Jacky Lehmann, innehåller More Inspirations även entusiastiska versioner av Alice Cooper, Rainbow, ZZ Top och Cream, såväl som ett dånande ”Razamanaz” av Nazareth , en välsmakande version av The Who’s ”Substitute”, och en version av Uriah Heeps ”Gypsy”. Oavsett om det här är din första dans med sådana klassiska låtar, eller om du har kommit för att se var Saxon föddes, levererar More Inspirations varorna och lite till.

Lyssna på/titta på ”The Faith Healer”, ”making of”-videon regisserad av Jay Shredder här: