[Photo Credit: Cyril Perregaux]

De industriella black metal-ikonerna SAMAEL har släppt den hypnotiserande gotiska och pianodrivna singeln ”Moonskin”. Låten och textvideon är hämtad från bandets kommande livealbum, Passage – Live, som släpps den 16 februari 2024 via Napalm Records, och avslöjar en nekrofilisk ballad för mörka romantiska själar, som blandar Eros och Thanatos krafter i en oförglömlig dyster atmosfär.  

Passage – Live erbjuder en fräsch, helt live-version av det mycket inflytelserika och ikoniska albumet från 1996. Albumet spelades in under en utsåld konsert i Krakow på den sista dagen av den europeiska delen av ”Passage 25th Anniversary Tour”, och får en makeover och lägger till ytterligare en ny touch och element till albumet och soundet. 
 
Vorph on “Moonskin”:  
“We were repeatedly asked to release this song as a standalone single around the time of the album’s release. So, a quarter of a century later, we decided to put it in the spotlight with the release of Passage – Live.” 

Se Videon här:

Förbeställ plattan HÄR

De schweiziska industriella black metal-mästarna SAMAEL ger liv åt sitt banbrytande album ”Passage”  

Låtarna i Passage – Live är desamma, men fångade i en angelägen livemiljö, de verkar råare och tyngre än de var ursprungligen, och mognaden av ett kvarts sekel gör dem mer omedelbara. Passage – Live är den första officiella inspelningen med bandets nuvarande line-up, och eftersom både Drop och Ales var fans av albumet innan de gick med i bandet, tillför de ny kraft och energi till musiken.  

Passage – Live är ett bevis på ett album som satte sin prägel på en generation av metalfans, då SAMAEL rörde sig mot ett mer industriellt sound, distanserade sig från sina rötter i black metal och samtidigt bröt bandet in i en bredare internationell publik. Passage har stått sig genom tiderna och är lika fräsch idag som den var för nästan tre decennier sedan, och med Passage – Live ger SAMAEL nytt djup till ett av de viktigaste albumen i bandets historia. 
 
Vorph says about Passage – Live: 
”The blend of metal, industrial and electronica that has been our trademark for almost three decades began with Passage. It’s almost ground zero for us, and we’re delighted to offer these songs a fresh approach and bring this album to life for our long-standing audience as well as those who have discovered the band recently.” 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *