Self Deception presenterar nya singeln “Stockholm Hearts” inspirerad av huvudstadens eufori och misär.

Self Deception släpper sin nya singel “Stockholm Hearts”. Låten “Stockholm Hearts” engagerar lyssnaren via en djup och personlig berättelse i kombination med en hög puls och stark dynamik. “Stockholm Hearts” återspeglar bandets relation till deras hemstad Stockholm, den hatkärlek de alla har med staden, kantrad utav både eufori och misär.
Låten visar även bandets förmåga att tänja på gränserna.          

Låtsläppet följs av en unikt speglad musikvideo, i regi av Ted Lindèn som tidigare arbetat med Hank Von Hell, Jill Jonsson, Mustach, Peter Jöback och Steve – O (Jackass).

Thorsten Flinck

I videon kan man se den välkände och tidigare Dramaten anställde skådespelaren Thorsten Flinck.
 “Att få möjligheten att även arbeta med en sån karaktäristisk ikon som Thorsten Flinck som verkligen representerar denna låt och med sina starka rötter i huvudstaden var verkligen pricken över i” – Self Deception.

Lyssna på singeln här:

Videon släpps den 16 Juli.

Om bandet:

Self Deception är ett rockband från Stockholm, kända för sin hårdrock som kan definieras utav hög puls och vassa vardagsinspirerade låttexter.
Med både musikaliska samt biologiska band från både USA och Sverige har Self Deception lyckats skapa en ny och unik mix av hårdrock som ger bandet internationella fans över hela världen. Self Deception blev till när bandets sångare Andreas Clark av misstag skickade ett meddelande till vem som idag är bandets trummis Erik Eklund, och tillsammans bildade de 2005 bandet. Namnet Self Deception kommer från att de kände att de äntligen hade lyckats skapa ett band och musik som representerar dem som både artister och individer. De hittade senare även bassisten Patrik Hallgren och gitarristen Ronny Westpal.
Bandet planerar nu en ny och efterlängtad turné för att dela med sig av ny musik och träffa sina fans igen.