Jag och min stora käft! När GOK släppte sin andra fullängdare ”Discovery” i våras uttryckte jag mig såhär om ”December”: ”Ett spår som måhända känns en smula malplacerat i sköna maj, men om det inte finns med på alla Melodic rock älskares julspellistor när det nalkas lovar jag att dansa naken iförd endast ett tomteskägg på GOK’s nästa ”riktiga” livespelning. Vilken refräng! Som om Avantasia och Helloween skulle fått ett kärleksbarn och som klippt och skuren för Lindkvists klara, kraftfulla tenor.”

Tja, nu har alltså GOK tagit steget fullt ut och spelat in ny sång med textändringar, nytt intro, lagt på bjällerklang samt lagt till Christmas inom parentes i titeln. Till och med ”ho ho ho” finns med! Det verkar helt enkelt inte bättre än att jag nog får äta upp mina ord. Den här versionen är lika obligatorisk på alla hårdrockares julspellistor som skinka, sill, nubbe och Jansson är på julbordet!

”Vi tyckte redan vid demostadiet att December hade en riktigt julig vibe. När vi var i studion för att spela in trummor till ”Discovery” fick vi idén om att släppa om låten med ett jultema den 1 december. Victor Olsson och Alexander Frisborg har skrivit om texten. En del annat är också nytt i låten. Jonny Lindkvist sjunger även på denna version, Victor Olsson spelar gitarr, bas, keyboards och körar, Efraim Larsson spelar trummor och Theresia Svensson gästar på bakgrundssång. Det är dags för hårdrockarna att få sin Last Christmas!” säger bandets grundare Ron Dahlgren.

Det går också att köpa låten på riktigt, antingen som CD singel eller vit vinylsingel, men sno dig på, upplagan är begränsad!

Band: Gathering Of Kings
Titel: December (Christmas), singel
Genre: Melodic Rock
Skivbolag: RN Records
Releasedatum: 1/12
Betyg: 9/10

Peter ”Amber St Pete” Johansson.