Hardcore Superstar har släppt singel nummer tre från sin kommande skiva “Abracadabra”, som släpps mars 2022. Den nya singeln heter “Weep When You Die”. 

Såhär beskriver bandet låten själva: “Weep When You Die” är den alkoholindränkta, nya singeln från Göteborgs ledande företrädare av Street Metal; HARDCORE SUPERSTAR!

Peppade över den enorma framgången och positiva kritiken av deras två första singlar ”Catch Me if You Can” och ”Dreams in Red” är ”Weep When You Die” ett spritindränkt anthem som beskrivs av bandets trummis ’Adde’ som: “Ännu en natt på ditt lokala vattenhål”. ”Weep When You Die” skapar en bild av en rökfylld salong befolkad av skurkar, utstötta och oönskade på kanten av samhället, som höljer lyssnaren i en psalmliknande öppning innan den kraschar in i en dunkande rytm som drivs av Adde i harmoni med basisten Martin Sandvik . Den höjda atmosfären skapar en perfekt plattform för sångaren Jocke Berg att predika orden ”live for today” när gitarristen Vic Zino framkallar den perfekta balansen mellan melodi, riff och vassa solopartier.”. 

Nu har denna singel fått rulla flertal gånger i högtalarna och jag känner mig redo för att ge mig an en recension, värdig detta alster. Låten börjar med ett större körparti, med lite känsla av en barnkör. Sedan slängs vi in ett i jäkligt läckert gitarr-melodi parti av gitarristen Vic Zino. Verserna drivs på bra av Jocke Berg, ett skitigt riff av Vic och en lätt hängande Adde Moon på trummor. Jocke Berg levererar en nerv i sin röst utan dess like, både i verserna samt i refrängerna. Något som är intressant är hur stor plats körerna får ta på refrängerna, medan Jocke ligger och fyller ut helt klockrent med bra känsla och nerv, mellan körerna.

Julia Kronqvist.

Jag ska vara ärlig och säga att jag inte tyckte denna låt var lika klockren som de två tidigare singlarna “Catch Me If You Can” och “Dreams In Red”, vid första lyssning. Det var något jag inte kunde sätta fingret på. Men ju mer jag lyssnade, ju mer växte detta fantastiska alster. Efter ett tag slog det mig, det där som jag inte riktigt kunde sätta fingret på. Jag var helt enkelt “thrown off guard”. Låten sticker ut så pass mycket ur Hardcore Superstars camp, på ett jävligt positivt sätt. Den är annorlunda och det känns som en typ av låt som Hardcore Superstar aldrig riktigt gjort förut. Den håller en röd tråd med tidigare singlar men känns ändå som något helt nytt, som jag aldrig riktigt hört ur Hardcore Superstar´s camp förut. Jag har nu tre gånger blivit ständigt imponerad, hur HCSS lyckas förnya sig med det nya materialet de skrivit och samtidigt lyckas fånga mig i någon typ av nostalgikänsla, som inbitet fan av “Svarta plattan”, “Dreaming In Casket” och “Beg For It”. Men samtidigt låter det ju inte alls som dom plattorna, även om det finns en känsla av de tre albumen, så känns det inte som de lånat av sig själv utan med finess utvecklats och förnyat sig. Det är inte lätt att fånga lyssnarna i en nostalgisk känsla utan att det kan blir plagiat på sig själva. I detta fall är det långt från plagiat på sig själva. Just denna låt är nog bland de bästa låtarna som HCSS någonsin fått ur sig. Mogen, extremt bra text, nerv, melodi och framförande av samtliga medlemmar. 

Jag får bara högre och högre förhoppningar på kommande skivan. Fortsätter Hardcore Superstar med denna leverans av låtar på skivan, så kan det lätt vara 2022´s bästa skiva och om inte en av Hardcore Superstars bästa skivor någonsin. Det finns inte så mycket mer att säga än återigen hatten av för Jocke Berg, Vic Zino, Adde Moon och Martin Sandvik.

Artist: Hardcore Superstar.

Titel: ”Weep When You Die”.

Relesedatum: 5 november 2021

Skivbolag: GAIN/FIFTH ISLAND MUSIC/SONY

Weep When You Die, Music Video.

Av // Rasmus Harnesk Wiklund