Smoking Snakes, det elektrifierande sleaze-metal bandet från Göteborg har officiellt ingått ett avtal med det välkända bolaget Frontiers Music srl. Bandet kommer att släppa sitt efterlängtade debutalbum, ”Danger Zone”, den 9 februari 2024. Nu finns den första singeln och den tillhörande videon för låten ”Sole Survivors” ute.

Smoking Snakes är kända för sina kraftfulla framträdanden och ett sound som hyllar rockens gyllene era samtidigt som de har ett modern sound. Med sitt kommande debutalbum ’Danger Zone’ siktar bandet på att befästa sin plats i sleaze metal-genren och fängsla publik över hela världen:

”Det är vårt mål att börja skriva ett nytt kapitel för musiken vi älskar. Vi försöker inte att återuppfinna hjulet, men samtidigt använder vi våra egna erfarenheter och passion för sleaze-genren och är engagerade i att hålla den vid liv”, säger bandet.

Producerad av Jakob Herrmann, känd för sitt arbete med hyllade akter som Anthrax, In Flames och Machine Head, lovar ’Danger Zone’ att bli ett sleaze metal-mästerverk. Herrmann, som finslipade sina färdigheter med Hardcore Superstar, ger albumet sin karaktäristiska touch.

År 2022 gjorde Smoking Snakes en hejdundrande entré på musikscenen och väckte uppmärksamhet med en självutgiven demo som höjde volymen till 11. Deras distinkta blandning av kraftfull gammaldags rock med ett modent sound fick hyllningar och hämtade inspiration från ikoniska artister som W.A.S.P., Ratt, Dokken och Kiss. Frontiers, ett tungviktsbolag inom branschen, insåg deras potential och välkomnade ivrigt Smoking Snakes till sin label.

Med en perfekt blandning av rå energi, smittande melodier och ett engagemang för essensen av sleaze, är Smoking Snakes redo att göra en betydande inverkan på den globala musikscenen med ’Danger Zone’. Releasedatumet, den 9 februari 2024, är markerat i kalendrarna för rockentusiaster världen över, och väntar ivrigt på ankomsten av denna debut.

“DANGER ZONE” TRACKLISTING
1 Angels Calling
2 Sole Survivors
3 Run For Your Life
4 Lady Lucky
5 Excited
6  Restless And Wild
7  Sorrow, Death And Pain
8  There Is No Tomorrow
9  Who Am I
10  We Are Alive
11  Rocking To The Morning Light

SMOKING SNAKES
Brett Martin – lead vocals, rhythm guitar
Andy Delarge – bass, backing vocals
Stan Ricci – drums, backing vocals
Leo Razor – lead guitar, backing vocals

Se musikvideon till första singeln ”Sole Survivors”.

Foto: Liam Espinosa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *