Soilwork har släppt långfilmen om ”The Whisp Of The Atlantis”.

Den 4 december förra året skakade svenska melodiska death metal-legender SOILWORK metallvärlden i grunden när bandet släppte sin nya EP ”A Whisp Of The Atlantic” – med den hittills djärvaste och mest dygda låten, de sjutton minuter -titelspår som visar SOILWORKs uppfinningsrikedom och färdigheter i alla sina nyanser.

Soilwork musikaliska och deras filosofiska tillvägagångssätt på den nya EP: n sluter inte bara kretsen av The Feverish Trinity, utan uppmanar också lyssnaren att dyka djupt in i det mest primära elementet: Vatten. Börjar med ”Feverish” och slutar med ”A Whisp Of The Atlantic”, hela EP är en resa från individs ilska till sökandet efter något som ersätter religion.

Gitarrist David Andersson förklarar: ”Från Feverish längtan ,” Desperados ”uppmaning,” Death Diviner ”determinism, insikterna och frågorna om” The Nothingness And The Devil ”och acceptansen och den andliga sökningen av” A Whisp Of The Atlantic ”. Hela låten och videosekvensen är som en lite annorlunda syn på Maslows behovshierarki. Det handlar om att inse att vi alla är fast på den här planeten och att vi måste hitta något mer inkluderande än religion för att få genom detta tillsammans. För i slutändan är vi alla utomstående, genetiskt jägare-samlare som försöker passa in i en värld som vi skapade men samtidigt inte riktigt skapades för oss. Det övergripande temat är befrielse från det extremt låg nivå av den sociala och kulturella debatten i dessa dagar, och den börjar med det grundläggande och slutar med det fenomenologiska. Från befrielse till uppstigning. ”

Spårlista:

  1. A Whisp Of The Atlantic
  2. Feverish
  3. Desperado
  4. Death Diviner
  5. The Nothingness And The Devil

SOILWORK är:
Björn “Speed” Strid – vocals
David Andersson – guitars
Sven Karlsson – keyboards
Sylvain Coudret – guitars
Bastian Thusgaard – drums