Kolla in den officiella videon för Someone här:  https://youtu.be/Qt6_rF9Eay8
 
Förbeställ albumet här: https://lnk.to/SteveLukather
  
Steve Lukather och The Players Club har presenterat den andra singeln från hans kommande studioalbum Bridges. Låten är skriven av Luke, Joseph Williams och David Paich. Lukather spelar gitarr, bas och sjunger medan Willams spelar keyboards, körar och spelar slagverk. David Paich spelar även han keyboards medan Shannon Forrest sköter trummorna. Kolla även in videon för första singeln When I See You Again: https://youtu.be/3sKdUNhq_sc.
 
Luke berättar, ”Jag är så lycklig och tacksam för all positiv respons jag fått för mina nya låtar. Här är ännu en låt som jag skrev tillsammans med Joe och Paich. Hoppas ni gillar den.”
 
Titeln för hans nionde soloalbum kunde inte vara mer passande. Luke berättar, ”Jag ser den som broar emellan mina soloplattor och ToTos musik. Bara det att jag skrev de flesta låtarna tillsammans med Joseph Williams och David Paich och sedan bjöd in flera gamla ToTo-medlemmar som musiker och medkompositörer som Randy Goodrum och Stan Lynch gör det hela extra tydligt. Det bevisar även att de flesta av mina gamla polare fortfarande är mina vänner och jag ville en platta som lät som ToTo då bandet aldrig kommer att göra ett nytt studioalbum. Detta är så nära man kan komma.” Han fortsätter, ”Vi tycker fortfarande det är fantastiskt kul att vara kreativa och skriva låtar tillsammans och vi kommer tveklöst att fortsätta att samarbeta på våra respektive soloprojekt. Det är en smula komplicerat och vid min ålder vill jag INTE göra något komplicerat.”
 
Bridges visar upp djupa rötter och grenar av familjeträdet ToTo. Gamla och samtida medlemmar bidrar både som låtskrivare och musiker. Joseph Williams står som medkompositör till sex av låtarna och David Paich fyra. Williams medverkar som bakgrundssångare och spelar synt, slagverk och keyboards på plattans samtliga låtar medan Paich spelar keyboards på fem låtar. Trummisen Simon Phillips spelar på Far From Over, Not My Kind Of People, When I See You Again och Burning Bridges. Shannon Forrest spelar på Someone, All Forevers Must End, Take My Love och I’ll Never Know. Både tidigare medlemmarna Lee Sklar och Gov’t Mules basist Jörgen Carlsson spelar bas på några av låtarna medan Luke trakterar instrumentet på flera av dom andra. På Far From Over spelar Trevor Lukather gitarr, bas, bakgrundssång och syntar. ToTos nuvarande keyboardist Steve Maggiora skrev Take My Love tillsammans med Luke och spelar där keyboards samt sjunger bakgrundssång. Luke berättar vidare, ”Många får för sig att bara för att en medlem har slutat i bandet och nu gör sin egen grej så beror det på att vi blivit ovänner och inte vill spela tillsammans längre. Men den här plattan bevisar att så inte är fallet. Jag ville spela musik med mina gamla polare och samtidigt ha skoj. Det var riktigt skojigt och plattan låter väldigt bekant.”

Photo taken in North Hollywood on 01/24/23.
David Paich, Joseph Williams och Luke står varandra väldigt nära än idag. Paich agerar som ToTos musikaliska motor även om han inte längre turnerar med bandet. Williams och Lukather är hundarna från Oz som tar bandet in framtiden. Luke fortsätter, ”Jag har jobbat med de här två snubbarna sedan jag var grabb. Jag beundrar deras talang och ville minska lite på min börda. Joe producerade plattan så jag kunde koncentrera mig på att bara vara artist. Paich är inte bara snubben som lärde mig hur man gör plattor utan han uppmuntrade mig att skriva låtar för ToTo och utmanade mig musikaliskt på alla vis. Jag älskar de här snubbarna och de gör det så lätt för mig. Vi gillar alla samma saker och har jobbat tillsammans större delen av våra liv. Det var som att komma tillbaka till kollot och mina bästa polare!” Han fortsätter, ”Joe är en fantastisk producent och låtskrivare och även Dave så…jag kunde slappna av och njuta av hela processen. Det är därför som plattan låter så bekant när allt detta blandas ihop. Inte medvetet…det bara händer när vi skapar tillsammans.”
 
OM STEVE LUKATHER
De senaste femtio åren har Steve Lukather gjort ett rejält avtryck på popkulturen. Samtidigt som han är den enda bestående medlemmen av ToTo och som aldrig tar en paus från bandet har han medverkat på tusentals plattor som studiomusiker. Bland dessa musikaliska bidrag som hörs på några av de mest framgångsrika, inflytelserika och långlivade plattor genom tiderna återfinns Michael Jacksons Thriller. I tillägg har han gett ut sin självbiografi The Gospel According To Luke som blev en global bästsäljare. Han fortsätter att leda ToTo, som medlem av Ringo All-Starr Band och soloartist.
 
ToTo har fått ett uppsving de senaste 10 åren. Under 2022 – 2023 kommer bandet att framträda inför nära en miljon fans. Deras låtar har nått mer än 3 miljarder streams enbart på Spotify där Africa står för en miljard av dessa. Bandet har sålt mer än 40 miljoner plattor. ToTo är ett av få 70-talsband som har överlevt olika trender och stilar och har efter en 45 år lång karriär en fanbas som sträcker sig över generationer och som än idag säljer slut konserter jorden runt. ToTo valdes 2009 in i Musicians Hall of Fame and Museum. För mer information om Steve Lukater besök http://www.stevelukather.com/.

Tracklist:

  1. Far From Over
  2. Not My Kind Of People
  3. Someone
  4. All Forevers Must End
  5. When I See You Again
  6. Take My Love
  7. Burning Bridges
  8. I’ll Never Know